Verkkouutiset

Tiedustelupäällikkö vieraista sotilaskoneista Suomenlahdella: Jos kuvatuksi haluaa, kuvatuksi tulee

Puolustusvoimien tiedustelupäällikkö toivottaa tervetulleeksi Suomenlahdelle, jos haluaa valokuvaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilmavoimat julkisti torstaina poikkeukselliset kuusi valokuvaa kertoessaan vilkkaasta sotilasilma-alusten lentotoiminnasta Itämerellä ja Suomenlahdella.

– Ilmavoimat on suorittanut osana Suomen alueellisen koskemattomuuden valvonnan ja turvaamisen tehtävää (AKV /AKT) tunnistuslentoja useisiin kansainvälisessä ilmatilassa Suomen aluevesirajojen tuntumassa liikkuneisiin ilma-aluksiin, tiedotteessa kerrottiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Keskiviikkona ja torstaina tehdyillä useilla operatiivisilla tunnistuslennoilla tunnistettiin ja valokuvattiin venäläisiä sotilasilma-aluksia. Julki tuodut valokuvat esittivät Suhoi Su-24-, Tupolev Tu-160-, Iljushin Il-22-, Suhoi Su-27-, Suhoi Su-34- ja Berijev A-50 -koneita.

Puolustusvoimien tiedustelupäällikkö kenraalimajuri Harri Ohra-aho twiittasi lähes ironisesti linkatessaan tiedotteeseen asiasta:

– Suomen ilmavoimat toteuttaa tehtäväänsä ammattitaidolla. Jos kerran kuvatuksi haluaa, kuvatuksi tulee.

Englanninkielisessä twiitissään Ohra-aho sanoi hieman toisin sanoin:

– If you want to get photographed by @FinnishAirForce welcome to Gulf of Finland, even the aircrafts without any operational use here.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)