Verkkouutiset

Yle: Ei varmuutta sukellusveneestä

Merivoimien esikuntapäällikkö, amiraali Juha Vauhkosen mukaan maanantaisesta vedenalaisesta havainnosta ei voida varmuudella sanoa, että kyseessä oli sukellusvene, kertoo Ylen uutiset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Analysoitu tieto tapauksesta on käytettävissä vasta päivien, ehkä viikkojen kuluttua, Juha Vauhkonen sanoo.

Mikäli havainto todetaan sukellusveneeksi ja kyseessä on alueloukkaus, asian tutkinnasta vastaa silloin Rajavartiolaitos.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Vauhkosen mukaan vastaavia tapauksia tai tilanteita ei ole tapahtunut usein.

– Viimeisin vastaava tapaus Suomenlahdella on vuodelta 2004. Silloin jouduttiin kahdella erillisellä kerralla käyttämään varoitussyvyyspommeja, hän kertoo.

Ensimmäinen havainto vedenalaisesta kohteesta tehtiin maanantaina kello 11 aamupäivällä ja toinen havainto tiistaina aamuyöllä kello 1.30. Varoitus kohteelle annettiin kello 3. Vauhkonen kerro kohteen kokoa tai mistä syvyydestä havainnot tehtiin.

Varoitukseen käytetty käsisyvyyspommi, ei ole taisteluväline vaan merkinantoväline.

– Niissä on varsin vaatimaton lataus ja sen ainoa tarkoitus on antaa mahdolliselle kohteelle tieto toiminnasta, jota Suomen valtio ei hyväksy, Merivoimien operaatiopäällikkö, kommodori Olavi Jantunen sanoi.

Jantusen mukaan pommista kuuluu jysähdys, jonka mahdollisen kohteen toivotaan kuulevan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)