Verkkouutiset

Kiinan merivoimien aluksia. Taiwan epäilee Kiinan olleen viime vuonna tapahtuneen merikaapeleihin kohdistuneen sabotaasin takana. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Huoli Taiwanissa: Kiina voisi katkaista kaikki yhteydet

Viestintäyhteyksien turvaamisesta on tullut yksi keskeisimmistä poliittisista tavoitteista Taiwanissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Taiwanin valtiojohto on huolissaan Kiinan mahdollisuudesta katkaista kaikki saarivaltion yhteydet. Maan asiantuntijat pelkäävät, että laajamittainen internetkaapeleiden sabotaasi voisi häiritä sekä viestintää että aiheuttaa Taiwanissa laajaa paniikkia.

Viestintäyhteyksien turvaamisesta onkin tullut yksi keskeisimmistä poliittisista tavoitteista viime vuosina, uutisoi CNN. Taiwanin avaruusjärjestön johtaja Wu Jong-shinnin mukaan viestinnän turvaaminen kriisiaikoina on hyvin tärkeää maalle.

– Otamme sen hyvin, hyvin vakavasti.

Tällä hetkellä Taiwanilla on 15 merenalaista internetkaapelia. Viime vuonna kaksi merikaapelia vahingoittui ja tästä koitui internetyhteyden kaatuminen osassa Taiwanin saarista. Taiwanin viranomaiset epäilivät Kiinan olleen tämän takana.

Viestintäyhteyksien varmistamiseksi Taiwan kehittää tällä hetkellä omaa satelliittijärjestelmäänsä, joka takaisi sen nettiyhteyksien toimivuuden kriisin sattuessa.

– Viestintäsatelliitti on erittäin tärkeä viestintäkyvyllemme kriisiaikoina, sanoo Wu.

Taiwan ei voi käyttää Elon Muskin Starlink-satelliittijärjestelmää, sillä sen omistava SpaceX vaati enemmistöomistusta yhteisyrityksestä. Tämä vaatimus on ristiriidassa Taiwanin paikallisten lakien kanssa.

Valmistuessaan Taiwanin järjestelmä toimisi kuten Starlink, joka käyttää tuhansien satelliittien verkostoa toimittaakseen nettiyhteyden myös niille alueille, joissa perinteiset yhteydet eivät toimi.

Lisäksi Taiwanin hallinto tekee yhteistyötä ulkomaalaisten satelliittipalveluntarjoajien kanssa. Maa myös turvaa syrjäisempien alueidensa nettiyhteyksiä uusia päätelaitteita tarjomalla.

Kiinan kommunistinen puolue katsoo saarivaltion kuuluvan itseensä ja on vannonut ottavansa sen vaikka väkisin. Taiwan sijaitsee vain noin 160 kilometrin päässä Kiinasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)