Verkkouutiset

Susia pyydetty laittomasti pantaseurannan avulla?

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos (RKTL) on saanut poliisilta ja kansalaisilta vihiä, että susien pantaseurantaa on saatettu käyttää apuna susien laittomassa pyynnissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

RKTL sulkee susien pantaseurantapalvelun helmikuun lopussa jänismetsästyskauden päättyessä. Palvelun avulla koiran kanssa metsästävät ovat voineet suunnitella jahdit niin, että kohtaamisia susien kanssa on voitu vähentää.

Pantaseurannan avaamista suunniteltaessa tiedostettiin, että tietoa voidaan käyttää myös väärin. Viime viikonloppuna RKTL sai poliisilta ja kansalaisilta yhteydenottoja, joissa kerrottiin että pantaseurantaa on saatettu käyttää apuna susien laittomassa pyynnissä. Myös muu liikehdintä susien reviireillä on lisääntynyt, ja se on saattanut häiritä susien elämää.

Pantaseurannan tuoma avoimuus susien liikkeistä ja sitä kautta tietoisuus susien elinympäristöistä ja käyttäytymisestä ja toisaalta mahdollisuus ehkäistä metsästysvahinkoja nähtiin kuitenkin niin isoiksi hyödyiksi, että palvelu haluttiin avata. Palvelusta onkin saatu kansalaisilta pääosin positiivista palautetta. RKTL aikoo analysoida tämän kauden kokemukset yhdessä riistaviranomaisten kanssa ja päättää sen jälkeen palvelun jatkosta. Jos palvelua jatketaan, se avataan uudelleen syksyn 2014 metsästyskauden alkaessa.

Susia pannoitetaan ensisijaisesti siksi, että niiden käyttäytymisestä, reviireistä ja ravinnonkäytöstä saadaan tietoa. Tietoa tarvitaan susikannan hoidon suunnitteluun ja kannan koon arviointiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)