Verkkouutiset

Suomi ja Ruotsi hankkivat yhteisen käsiaseperheen suomalaiselta asevalmistajalta Sakolta. Kuvassa Sakon 5.56 kaliiperin rynnäkkökivääri. LEHTIKUVA/HANDOUT/SAKO OY

Valitus rynnäkkökiväärien hankinnasta hylätty

Hankinnassa on kyse Suomen valtion keskeisistä turvallisuuseduista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Markkinaoikeus on hylännyt saksalaisen Heckler & Kochin valituksen Puolustusvoimien rynnäkkökiväärien hankinnasta Sakolta.

Hankinta tehdään yhteishankintana Ruotsin kanssa. Suomen ja Ruotsin yhteisen käsiaseperheen hankintaa koskee puitesopimus, jonka osapuolina ovat Ruotsin puolustusmateriaalivirasto FMV, Puolustusvoimien logistiikkalaitos ja Sako Oy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Puolustusministeriön mukaan toteutettavan järjestelyn tarkoitus on siten myös vahvistaa Suomen ja Ruotsin välistä puolustusyhteistyötä sekä yhteistä varautumista, joka on huomioitu sopimusjärjestelyn ehdoissa.

Hankinta toteutettiin ilman puolustus- ja turvallisuushankintalain mukaista kilpailutusta Euroopan unionin toiminnasta annetun sopimuksen nojalla ohjaamalla hankintasopimus kansalliselle toimijalle.

Keskeinen peruste suorahankinnalle ovat sotilaallisen huoltovarmuuden vaatimukset.

– Suomen valtion keskeisten turvallisuusetujen turvaamisen on arvioitu edellyttävän käsiaseiden kansallisen tuotanto- ja ylläpitokyvyn säilyttämistä Suomessa kaikissa oloissa. Hankinnassa on siten kyse Suomen valtion keskeisistä turvallisuuseduista, puolustusministeriö toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)