Verkkouutiset

Alexander Stubb: Näpertely ei riitä

Kokoomusjohtaja tulkitsee Evan selvityksen perusteella, että suomalaiset haluavat järjestää hyvinvointivaltion uudelleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb sanoo, että Suomi tarvitsee perustavaa laatua olevan muutoksen. Hän arvioi, että maailma muuttuu merkittävällä tavalla, mikä edellyttää uudistumista.

– Näpertely ei riitä, Stubb sanoi Porissa, jossa hän puhui kokoomusyhdistysten puheenjohtajille.

Stubb uskoo, että suomalaiset ovat valmiita muutokseen. Hän viittasi Elinkeinoelämän valtuuskunnan selvityksen lukemiin: 50 prosenttia suomalaista pitää muutosta tarpeellisena. 75 prosenttia sanoo, että velkaa on liikaa. 78 prosenttia katsoo, että yrittämistä tarvitaan lisää. 81 prosenttia pitää byrokratiaa liian raskaana.

– Me uskallamme uudistua, Stubb sanoo.

Uudistumisen jarruna saattaa kuitenkin olla kyvyttömyys nähdä puutteita.

– Pisa on noussut päähän. Me luulemme, että kaikki on hyvin, Stubb viittasi koululaisten osaamista mittaavaan Pisa-tutkimukseen.

Hän haki vertailukohtaa menneisyydestä runsaan 20 vuoden takaa. Silloin Suomi oli vajonnut syvään lamaan ja kansalaisilla oli ”hätä ja huoli”.

– Silloin avasimme talouden ja kansainvälistyimme. Uudistumista ei pidä pelätä. Stubb toteaa.

Hänen mukaansa koko Eurooppa elää suurten muutosten aikaa: taantuma jatkuu, Ukrainassa soditaan, Kreikan vakaus horjuu, Pariisissa tehdään joukkomurha.

– Jotain on tapahtumassa, Stubb tiivisti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)