Verkkouutiset

Opposition punavihreää blokkiavausta kommentoidaan – Timo Soini: Näytöt eivät lupaa hyvää

Vasemmistoliiton Li Andersson antaa yhteistyölle vihreää valoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd) esitti sunnuntaina, että Sdp:n, vihreiden ja vasemmistoliiton tulisi tehdä yhteistyötä ja rakentaa seuraavia vaaleja varten yhtenäinen ohjelma. Verkkouutiset kertoi Tuomiojan aloitteesta tässä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi Tuomiojan ulostuloa Demokraatille ja totesi sen olevan ”tervetullut”.

Anderssonin mukaan politiikan suuntaan on saatava muutos, ja hän suhtautuu myönteisesti puolueiden yhteistyöhön ennen vaaleja, vaikkei sinänsä blokkipolitiikkaa kannatakaan.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoi Demokraatin haastattelussa, ettei pidä ”mahdollisena tai hyvänä, että Suomessa siirryttäisiin blokkipolitiikkaan”, mikä ei Niinistön mukaan ole enää tätä päivää.

Niinistön mukaan vihreät haluaa tarjota oman vaihtoehtonsa ja arvonsa, vaikka sinänsä arvot ovat monessa asiassa lähellä Sdp:tä ja vasemmistoliittoa. Puolue haluaa kuitenkin pitää yhteistyömahdollisuudet laajoina.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi Tuomiojan avausta tiedotteessaan.

– Ensin pitäisi voittaa vaalit ja saada enemmistö. Tuomiojan kolmen kopla oli osa jytkyn jälkeistä sixpackia, joka hajosi. Vihreät lähti hallituksesta ydinvoiman vuoksi, tuloksena lisää ydinvoimaa. Vasemmistoliitto lähti leikkausten vuoksi, tuloksena lisää leikkauksia. Sdp pysyi hallituksessa loppuun asti. Tämä tie huipentui siihen, että Sdp äänesti eduskunnan viimeisenä istuntopäivänä hallituksen, jossa he siis olivat mukana, esityksiä vastaan. Voiko suuremmin epäonnistua? Siihen puolueen kannatus romahti, ei Rinteen tv-tentteihin. Näytöt eivät hyvää lupaa, Soini kritisoi.

Soini peräänkuuluttaa Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinteeltä mielipidettä ”punavihreästä rintamasta”, joka Soinin mukaan ”viimeksi sai aikaan vain sotkua.”

– Mikä on Sdp:n linja? Edellinen hallitus oli täysi katastrofi, työttömyys paheni järkyttävästi. Nyt on suunta kääntynyt. Paluuta vanhaan ei ole. Punavihreä tulevaisuus on vaihtoehto sinivalkoiselle linjalle. Tosin huonompi, Soini kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)