Verkkouutiset

”Vain pölhöpopulisti voi enää uskoa nykymuotoiseen euroon”

Perussuomalaisten kansanedustajan Simon Elon mielestä Kreikan ero eurosta on välttämätöntä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kreikan euroero on väistämätön ja välttämätön. Velkojien myöntyminen paineen alla veisi koko yhteisvaluutta-alueen uskottavuuden. Vain pölhöpopulisti voi enää uskoa nykymuotoiseen euroon, kansanedustaja Simon Elo (ps.) näkee.

Kreikan sunnuntaina pidetyssä kansanäänestyksessä 61,3 prosenttia kreikkalaisista äänesti velkojien sopimusehdotusta vastaan.

Elon mielestä muuttuneiden olosuhteiden vuoksi hallitusohjelmaa tulee tarkastella uudelleen, sillä nyt euroalue voi saavuttaa pitkäkestoisen vakauden vain, jos Kreikka eroaa eurosta.

Elon mukaan kreikkalaisten päätös hylätä velkojien vaatimukset vahvistaa sen, että samat säännöt eivät sovi taloudeltaan ja kulttuuriltaan erilaisille euromaille. Kreikan mahdollinen euroero todistaisi vääräksi väitteen euron peruuttamattomuudesta, mikä aloittaisi spekulaatiot muiden euromaiden erolla.

– Euroalue voi pelastua noidankehästä vain muuttumalla EU-johtajien ehdottamaksi tulonsiirtounioniksi. Suomalaisten on syytä ymmärtää, että mikä on euroon kuulumisen hinta ja yhdessä on syytä harkita, että olemmeko hinnan valmiit maksamaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)