Verkkouutiset

IS: Kun autot saavat sim-kortit, viranomaiset alkavat tarkistaa matkamittausten virheitä autoilijoilta

Moni tienkäyttömaksujen myötä tuleviin autojen gps-laitteisiin liittyvä asia on vielä auki.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikenne- ja viestintäministeriön suunnittelee tienkäyttömaksuja, joita varten jokaisessa autossa pitäisi 2018 alussa olla gps-paikannuksella ja mobiiliyhteydellä varustettu laite.

Sim-kortillinen laite välittäisi puhelinverkossa verottajalle tiedot auton ajamista matkoista. Vuoden päästä Suomen puhelinverkkoja käyttäisi siis ihmisten lisäksi myös 2,5 miljoonaa autoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ilta-Sanomissa Soneran johtaja Jouni Sintonen sanoo, ettei hän ole kuullut reaaliaikaisesta tiedonsiirron vaatimuksesta. Verkolle ei Sintosen mukaan tuota ongelmia, jos tiedot siirretään ajastetusti viranomaiselle esimerkiksi kerran viikossa.

Myös viranomaisten haluama tietojen tarkkuus vaikuttaisi kuormitukseen.

Autojen sijaintien tietämiseksi ei tukiasemiin perustuva verkkopaikannus ole operaattorien mukaan tarpeeksi tarkka, vaan tarvitaan gps-paikannusta.

IS:n mukaan viranomaiset ovat arvelleet, että autojen ajomääriä voisi tarkistaa esimerkiksi katsastusten yhteydessä ja ”omistajilta pyydettäisiin lisäselvityksiä, jos päätelaitteen gps-lukemat ja auton mittariluvut eroaisivat paljon toisistaan”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)