Verkkouutiset

Kokoomuksen Janne Sankelo: Konkurssiaalto uhkaa suomalaisia maatiloja

Kokoomuksen maaseutukiertueen tilaisuudessa Seinäjoella puhunut kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo on huolestunut suomalaisen maatalouden kannattavuudesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo on huolestunut suomalaisen maatalouden kannattavuudesta.

– Tilanne on muuttunut talouden osalta syksyn aikana monilla maatiloilla kriittiseksi. Nyt tarvitaan pankinjohtajien pitkämielisyyttä, maataloustuotteille parempaa hintaa ja uusia markkinoita, Sankelo toteaa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän puhui asiasta keskiviikkona kokoomuksen maaseutukiertueen tilaisuudessa Seinäjoella.

Nopeaa apua vaikeaan tilanteeseen tulisi Sankelon mukaan julkisten hankintojen kautta. Ponnisteluista huolimatta julkisella sektorilla määräävässä asemassa on hänen mielestään edelleen hinta, vaikka kilpailutuksessa voidaan painottaa jo nyt tuotteiden laatua, kuljetusmatkoja, turvallisuutta ja tuotantotapoja.

– Suomalaisella sialla on saparo. Tämä kun laitetaan vaatimukseksi, niin ulkolainen tuote tippuu pelistä, Sankelo arvioi.

Metsäpuolella näkymät ovat Sankelon mukaan kuitenkin aivan toisenlaiset, ja hän uskoo, että sieltä on tulossa helpotusta myös maatiloille.

– Metsäteollisuus investoi tällä hetkellä merkittävästi ja hallitusohjelmakirjaukset tukevat kotimaisen energian käyttöä. Nyt puu on saatava liikkeelle. On myös huolehdittava siitä, että metsät pysyvät sellaisissa käsissä, jotka haluavat omaisuudestaan taloudellista hyötyä, Sankelo painottaa.

Kokoomuksen maaseutukiertue alkoi lokakuussa Hyvinkäältä. Seinäjoen jälkeen tammikuussa on vuorossa Kiuruvesi. Keväällä kiertue jatkuu Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)