Verkkouutiset

Ryyppäävistä muumeista pitkä elokuva teattereihin

Ranskalaisohjaajan elokuvassa Muumit Rivieralla nähdään alkuperäisiä, totutusta vähän rankempia muumeja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Muumit Rivieralla tulee ensi-iltaan Suomessa 10. lokakuuta. Elokuva on haluttu ulos tänä vuonna, kun Tove Janssonin syntymästä on sata vuotta.

Suomen Kuvalehden mukaan elokuvan tarinassa muumit myös ryyppäävät, huikentelevat ja ovat mustasukkaisia.

”Haluan tuoda muumit nykyaikaan, ja Muumit Rivieralla on sekä aikuisille että lapsille”, ohjaaja Xavier Picard sanoo.

Tove Janssonin alkuperäisessä Familjen lever högt -sarjakuvassa Muumipappa juo viskiä, potee krapulaa, riehuu ja saa poliisit peräänsä. Elokuvan kerrotaan olevan uskollinen sarjakuvalle.

Muumit päätyvät myrskyssä Rivieralle ja hotelli Grandin kuninkaalliseen svittiin. Muumipappa pääsee de Moomin -nimisenä seurapiireihin ja juo öisin viiniä taiteilijan kanssa. Playboy Clark liehittelee uhkapelaavaa, bikineissä kulkevaa ja meikkaavaa Niiskuneitiä. Mustasukkainen Muumipeikko muuttaa Muumimamman veneen alle.

Kansainvälisille markkinoille pyrkivää elokuvaa on tehty Ranskassa vuodesta 2010 muumibisnestä hoitavan ja Tove Janssonin perintöä vaalivan Moomin Characters -yhtiön aloitteesta. Budjetti on noin 3,6 miljoonaa euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)