Verkkouutiset

Kansanedustajan mukaan tieto luvattomasti Suomessa oleville maksettavasta toimeentulotuesta leviää maailmalle

Kansanedustaja Jari Ronkainen varoittaa luvattomasti maassa oleville maksettavan toimeentulotuen kustannuksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kunnille on kuitenkin tiedossa pommi, jota ei ole missään budjetissa otettu huomioon, perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen toteaa kannanotossaan.

Ronkainen viittaa Ylen uutiseen, jonka mukaan Suomessa maksetaan toimeentulotukea kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille. Hänen mukaansa tämän tuleminen vallitsevaksi käytännöksi tietäisi mittavia lisäkustannuksia kunnille.

– Toisin kuin pakolaisten vastaanottamisesta, valtio ei korvaa kunnille penniäkään laittomasti maassa oleskelevien ulkomaalaisten toimeentulosta, Ronkainen toteaa.

– Ylen uutisoinnin jälkeen tieto tulee leviämään maailmalla kuin pääministerin Kempeleen asunnosta. Varmaa on, että tulijoita riittää, hän maalaa

Ronkaisen mukaan suurin osa turvapaikanhakijoista tulee maista, joiden kanssa Suomella ei ole palautussopimusta, eikä heitä siten voida kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen pakolla poistaa Suomesta.

Ratkaisuksi kansanedustaja ehdottaa laittomasti oleskelevien asuttamista ”palautuskeskuksiin joissa tarjotaan ruoka ja perushygienia, kunnes vapaaehtoinen paluu kotimaahan toteutuu”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)