Verkkouutiset

”Mitkään tilastot eivät puhu aselupakäytäntöjen lisärajoitteiden puolesta”

Reserviläisliitto kehottaa Suomea pitäytymään EU:n kaavaileman puoliautomaattikiväärikiellon ulkopuolella. Liiton puheenjohtajan mukaan kyseessä on kansalliseen turvallisuuteen liittyvä asia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savolan (kesk.) mukaan Suomen puolustusratkaisussa sodan ajan joukot koostuvat lähes kokonaan reserviläisistä. Hänen mukaansa eduskunnan ja viranomaisten on tehtävä Euroopan unionille selväksi, että aselainsäädäntö on Suomessa vahvasti kansalliseen turvallisuuteen liittyvä asia.

– Puolustusvoimien resurssit eivät riitä pelkillä kertausharjoituksilla ylläpitämään suuren reservimme ampumataitoja. Siihen tarvitaan reserviläisten omaehtoista ampumaharjoittelua, Savola toteaa liiton tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Suomessa puolustus perustuu monesta muusta EU-maasta poiketen edelleen yleiseen asevelvollisuuteen ja suureen reserviin.

EU:n komissio on jo pidempään valmistellut aselainsäädännön yhtenäistämistä unionin alueella. Pariisin iskujen seurauksena komissio julkaisi nopeutetulla aikataululla oletettua paljon pidemmälle menevän esityksen, jossa kiellettäisiin sotilasaseita ulkonäöltään muistuttavat puoliautomaattikiväärit. Suomessa tämänkaltaisia aseita käytetään paljon reserviläisten harrastamassa ampumatoiminnassa.

– On myös hyvä muistaa kertoa, että niin puoliautomaattikiväärien kuin itse asiassa kaikkien muidenkin tuliaseiden saatavuutta on meillä aselupakäytännöillä rajoitettu, eivätkä mitkään rikostilastot puhu lisärajoitteiden puolesta, Savola sanoo.

Suomen aselainsäädäntö on jo nyt yksi Euroopan kireimmistä. Puolustusvoimien aseiden käyttö taas on mahdollista vain sen henkilöstön valvonnassa.

– Haluankin tehdä nyt yksiselitteisen selväksi, että Pariisin karmeiden terrori-iskujen tekijöillä ja varustautumisella ei ole mitään tekemistä suomalaisten rehellisten reserviläisten, metsästäjien tai muiden laillisten ja luvanalaisten harrastusmuotojen kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)