Verkkouutiset

Räsänen maahanmuuttajanuorten syrjäytymisriskistä: ”Hälytyskellojen tulisi soida”

Kansanedustaja (kd.) Päivi Räsänen vaatii toimenpideohjelmaa maahanmuuttajanuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kristillisdemokraattien maahanmuuttopoliittisen työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Päivi Räsänen on huolissaan maahanmuuttajanuorten syrjäytymisriskistä.

Turvapaikanhakijamäärien noustessa myös nuorten maahanmuuttajien syrjäytyminen on Räsäsen mukaan yhä suurempi ongelma, joka näkyy muun muassa kouluissa.

Räsänen sanoo maahanmuuttajataustaisten oppilaiden osaamistason olevan selvästi kantaväestöä heikompi. Suomessa erot maahanmuuttajien ja kantaväestön oppimistulosten välillä ovat 15-vuotiailla suurempia kuin muualla Euroopassa. Erot eivät kuitenkaan selity kotien asenteilla.

‒ Maahanmuuttajien ja heidän vanhempiensa koulutususko on vahva ja heidän käsityksensä koulusta ja opettajien antamasta tuesta jopa kantaväestöä myönteisempi, Räsänen kertoo tiedotteessaan.

‒ Erot eri maahanmuuttajaryhmien välillä ovat suuret. Suurin syrjäytymisriski on somalialaistaustaisilla nuorilla, joista peräti 41 prosenttia on ilman koulutusta, peruskoulun jälkeistä tutkintoa ja työtä, hän lisää.

Räsänen sanoo, että kotouttamisen tulokset ovat jo ennen tulijamäärän kasvua olleet valitettavan puutteelliset ja että kotouttamisen epäonnistumiseen ei ole enää varaa.

‒ Nyt tarvitaan määrätietoinen toimenpideohjelma, jossa huomioidaan myös Suomessa syntyneet toisen sukupolven maahanmuuttajanuoret, Räsänen vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)