Verkkouutiset

Päivi Räsäsen kohupuhe aiheutti 41 kantelua – ”hyvä mieli”

Sisäministeri sanoo Facebookissa olevansa hyvillä mielin saatuaan vastauksen kohua aiheuttaneesta puheestaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) herätti kohun heinäkuun alussa toteamalla kansanlähetyspäivillä pitämässään puheessa muun muassa, että Raamattu ajaa joissain tilanteissa lain ohitse.

– Hyvä mieli. Sain tuoreeltaan eduskunnan oikeusasiamiehen perusteellisen vastauksen, jonka hän antoi puheeseeni kohdistuvien kanteluiden johdosta, Räsänen kirjoittaa Facebookissa.

Eduskunnan oikeusasiamiehen kansliaan saapui ajalla 10.-20. heinäkuuta yhteensä 41 kantelukirjoitusta, joissa arvosteltiin Räsäsen puhetta Kansanlähetyspäivillä 6. heinäkuuta Kankaanpäässä.

– Minulla oli mahdollisuus antaa oma selvitykseni ja lausuntoni syytöksiin. Monisivuisessa ja perusteellisessa vastauksessa todettiin, että ”yksityishenkilöllä on uskonnon- ja sananvapauden käytön näkökulmasta oikeus puhua kirkollisessa tilaisuudessa vakaumuksensa mukaisista uskonnollisista arvoista ja opeista. Tämä koskee myös valtioneuvoston jäsenenä olevia henkilöitä”, Räsänen toteaa päivityksessään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)