Verkkouutiset

”Tarkastajat tarkastavat joka viikko joka koneen, ja tarkastaja tarkastaa tarkastajien tarkastuksen”

Uudella keskustalaisella kansanedustajalla on eloisia kuvauksia byrokratian kukkasista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomenmaa on haastatellut Ylivieskasta eduskuntaan ensi kertaa valittua kansanedustaja Juha Pylvästä (kesk.). Hän on aiemmin pyörittänyt veljensä kanssa maatalousyhtymää. Samalla tontilla on maatalouskoneurakointia tekevä yhtiö.

Juha Pylväällä on luetteloksi asti kuvailuja virkamiesvaltaisuudesta.

– Yksi älyttömimpiä normeja on se, että ravintoloissa pitää olla kahdet kädenpesupaikat. Jos käyt vessassa, voit pestä kädet, mutta sitten pitää olla vielä erikseen kädenpesupaikka. Sehän tuplaa kustannukset.

Kansanedustaja on tehnyt havaintoja läheiseltä kaksoisraidetyömaalta. Siellä pitää olla turvakengät jalassa ja kypärä päässä, vaikka istuu koko päivän hytissä.

Työtä tekevää kaivinkonetta seuraa aina valvoja. Jos valvoja käy vessassa ”kaivuri pysähtyy siihen paikkaan, vaikka kuljettaja olisi kopissa”.

Joka viikko kaksi tarkastajaa tarkastaa jokaisen työmaan koneen.

– He kiertävät läpi koneet, ja katsovat että ne täyttävät tarjouspyynnön aikaiset vaatimukset. Sitten on tarkastaja, joka tarkastaa nämä kaksi tarkastajaa, että he tekevät tarkastuksen oikein. Sitten ihmetellään, että ratahankkeen kustannukset karkaavat käsistä, Juha Pylväs kuvailee.

Kun asetusta tai ohjeistusta rakennetaan, asia Pylväksen mielestä ajatellaan teoriassa, mutta käytännön toimivuutta ei huomioida. ”Asiat eivät aukea siinä pöydän ääressä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)