Verkkouutiset

Vuodenvaihteen tilanne: Irtisanominen uhkana yli 350:lle Puolustusvoimissa

Puolustusvoimissa oli viime vuoden lopussa 358 irtisanomisuhanalaista henkilöä, Puolustusvoimien vuosikertomuksesta ilmenee.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusvoimauudistus vaikuttaa kaikkiin henkilöstöryhmiin. Henkilöstön vähentämisen lisäksi suuri joukko ihmisiä vaihtaa palveluspaikkakuntaa. Siirtymistä uudelle paikkakunnalle on vuosikertomuksen mukaan pyritty erityistukien lisäksi tukemaan tutustuttamalla työntekijöitä perheineen uusiin palveluspaikkoihin.

Puolustusvoimien palveluksessa oli kotimaan tehtävissä viime vuoden lopussa 13 728 henkilöä. Viime vuoden toimintamenoilla palkatun henkilöstön henkilötyövuosia kertyi 13 585. Irtisanomisuhanalaisten osalta tukitoimien keskeinen tavoite on ollut työllistäminen. Vuoden 2013 alussa puolustusvoimauudistuksen johdosta muutoksen kohteena oli noin 850 henkilöä.

Vuoden aikana 160 henkilöä työllistyi puolustusvoimissa avautuneisiin tehtäviin ja kymmenet löysivät erityistukien avulla selviytymispolun. Kahdeksan henkilöä jouduttiin irtisanomaan. Vuoden lopussa irtisanomisuhanalaisia oli 358 henkilöä.

Puolustusministeriön ohjaus korostaa tasa-arvotyön tärkeyttä ja henkilöstön yhdenvertaista kohtelua puolustusvoimauudistuksessa. Uudistuksen keskeisenä tavoitteena on muodostaa puolustusvoimien rauhan ajan ja kriisiajan tarpeisiin perustuva osaava ja toimintakykyinen henkilöstö.

Vuosikertomuksen mukaan henkilöstöjärjestöjen kanssa sovittujen pelisääntöjen mukaisesti henkilöstöä on kohdeltu uudistuksessa ”mahdollisimman tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti”. Uudistuksen vaikutuksia sukupuoli- ja ikärakenteeseen seurataan toimeenpanon kaikissa vaiheissa. Halukkuudet on huomioitu uudistuksen eri vaiheissa hyvinkin yksilöllisesti.

Puolustusvoimien työilmapiirin erityisiä vahvuusalueita näyttäisivät olevan pienryhmien me-henki, tyytyväisyys omiin työtehtäviin ja tyytyväisyys lähiesimiehen toimintaan. Vuosikertomuksen mukaan työilmapiiri on säilynyt hyvällä tasolla puolustusvoimauudistuksen keskelläkin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)