Verkkouutiset

Sttk:n Antti Palola: Jos työ nykykorvauksilla sunnuntaina ei kannata, jääköön tekemättä

Ay-johtajan mielestä sunnuntaikorvauksen poistamista lainsäädännöstä ei voida hyväksyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sttk:n puheenjohtaja Antti Palola kirjoittaa Verkkouutisten blogissaan mätäkuun jutuista. Hän sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäpamfletin työn ja yrittäjyyden edistämiseksi olleen tervetullut keskustelun avaaja.

Palolan mielestä pamfletin esitys eläkkeellä olevan henkilön työn tekemisen kannustamiseen ilman työehtosopimusten velvoitteita ”johtaisi nopeasti toisen luokan työmarkkinoihin, kun eläkeläiset edullisempana työvoimana korvaisivat ainakin osittain työikäisten panoksen”.

– En vastusta eläkkeellä olevien työskentelyä ja lisäansioiden hankkimista mutta sen on tapahduttava sopimusten mukaisesti.

Pamfletin esitystä sunnuntaina tehtävän työn kaksinkertaisen palkan poistamisesta lainsäädännöstä Antti Palola sanoo varsinaiseksi mätäkuun jutuksi.

– Toteutuessaan se tarkoittaisi, että sunnuntaina tehtävä työ olisi rahallisesti samanarvoista kuin arkisinkin tehty työ. Esitys paljastaa kirjoittajien jokseenkin olemattoman käytännön kokemuksen ja tietämyksen arjen työelämästä. Työelämän asiantuntemusta olisi varmasti löytynyt puolueen eduskuntaryhmästä ja ihmettelenkin, miksi ihmeessä kirjoittajat eivät ole sitä halunneet hyödyntää, Antti Palola kirjoittaa.

– Monella säännöllistä sunnuntaityötä tekevällä alalla merkittävä osa työntekijöiden ansioista koostuu sunnuntaityöstä maksettavista lisistä. Mikäli sunnuntaityön kaksinkertainen palkka poistettaisiin lainsäädännöstä, pitäisi se sitten kompensoida sopimuksissa.

– Kokoomuksen puheenjohtaja ministeri Petteri Orpo onkin ottanut etäisyyttä esitettyyn sunnuntaikorvauksen poistamiseen lainsäädännöstä. Olen samaa mieltä enkä missään nimessä hyväksy korvauksen poistamista. Jos työn teettäminen sunnuntaina nykykorvauksilla ei kannata, niin jääköön se sitten tekemättä. Pidetään sunnuntai lepopäivänä, kun se vain suinkin on mahdollista, Palola toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)