Verkkouutiset

Suomessa tullut ilmi 25 pakkoavioliittoa tämän vuoden alkukuukausina

Maahanmuuttajanaisia auttavan Monika-naisten mukaan Suomessa solmitaan joka kuukausi useita pakkoavioliittoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Monika-naisten mukaan heidän tietoonsa tuli viime vuonna Suomessa 25 tapausta, jossa avioliitto oli solmittu pakon edessä.

Tämän vuoden aikana tapauksia on tullut jo yhtä paljon.

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunta patistaa tiedotteessaan hallitusta muuttamaan lainsäädäntöä siten, että avioliittoon pakottamisesta tulisi yleisen syytteen alainen rikos. Pakolla solmittu avioliitto pitäisi myös olla mahdollista mitätöidä.

Pakkoavioliitot on kriminalisoitu muun muassa Britanniassa, Norjassa, Ruotsissa, Saksassa ja Tanskassa.

Pakkoavioliitto määritellään liitoksi, jota toinen tai molemmat osapuolet vastustavat. Niihin sovelletaan nykyisin ihmiskauppaa tai pakottamista koskevaa lakia, mikä ei anna viranomaisille kunnon välineitä puuttua tapauksiin.

Kansanedustajista kirjallisen kysymyksen aiheesta ovat allekirjoittaneet Maria Guzenina (sd.), Sirkka-Liisa Anttila (kesk.), Anne Kalmari (kesk.), Tom Packalén (ps.), Jaana Pelkonen (kok.), Petri Honkonen (kesk.), Susanna Huovinen (sd.), Anne Louhelainen (ps.), Olli-Poika Parviainen (vihr.) ja Sinuhe Wallinheimo (kok.).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)