Verkkouutiset

Helsingin uutiset: Laki kieltää olutmainokset auton kyljessä

Uusi laki kieltää oluen mainostamisen jakeluautojen ja tankkiautojen kyljissä, kertoo Helsingin uutiset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alkoholimainontaa koskeva laki tule voimaan ensi vuoden alussa. Lailla kielletään mietojen alkoholijuomien mainonta kaikilla yleisillä paikoilla, kuten bussipysäkeillä, liikennevälineissä ja mainostauluilla.

Hallitusneuvos Ismo Tuominen sosiaali- ja terveysministeriöstä vahvistaa Helsingin uutisille, että alkoholin mainontakielto koskee kaikkia yleisillä paikoilla olevia tai yleisille paikoille näkyviä mainoksia.

– Valitettavasti tiet ja kadut ovat tällaisia yleisiä paikkoja, joten myös jakeluautojen mainokset tulevat kielletyiksi ensi vuoden alusta lähtien, Tuominen sanoo.

Lain noudattamista valvovat Valvira sekä aluehallintovirasto.

Esimerkiksi Sinebrychoffin panimolla on sopimus juomiensa jakelusta noin 120 jakeluyrittäjän kanssa. Yrittäjillä on yhteensä lähes 200 autoa, joista noin sataan on Sinebrychoffin viestintä- ja lakiasiainjohtaja Marja-Liisa Weckströmin mukaan teipattu alkoholijuomien mainoksia.

Weckström arvioi, että Sinebrychofflle koituu kustannuksia teippien poistosta puolesta miljoonasta miljoonaan euroon.

Alkoholimainonnan rajoituksia perustellaan lasten suojelemisella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)