Verkkouutiset

Afrikkalaislehdet: Suomi karkotti yli sata nigerialaista

Nigerian tiedotusvälineissä uutisoidaan Suomesta turvapaikkaa hakeneen yli sadan henkilön palauttamisesta maahan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suuresta karkottamisesta kerrotaan muun muassa tässä AllAfrican jutussa ja tässä nigerialaisessa Business Dayssa. National Mirrorin mukaan henkilöt olisi palautettu maahanmuuttorikkomusten takia.

The Nationin jutussa on valokuva, jossa on ilmeisesti mukana olleita. Nigerialaisten käännytettyjen sanotaan tulleen Lagosiin kaikista pohjoismaista Oslosta lähteneellä lennolla ja olleen Suomessa turvapaikkakeskuksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Jutut ovat osin päällekkäisiä eikä niistä saa täysin selvää, mistä on kysymys.

Turvapaikanhakijoiksi kutsutun suuren ryhmän kerrotaan palanneen Lagosiin rahtikoneella ilmeisesti perjantaiaamuna. Jutuissa viitataan kiinniottoihin Lagosissa ja tappeluun koneessa.

Esther-niminen haastateltu sanoo asuneensa Suomessa miehensä kanssa yli 14 vuotta ja yllättyneensä karkotuksesta. Heillä on seitsemänvuotias tytär. Naisen mukaan muille afrikkalaisille annettiin mahdollisuus jäädä Suomeen.

Hänen mukaansa Suomeen tuli nigerialaisia muista Euroopan maista hakemaan dokumentteja. Jutussa puhutaan turvapaikanhakijoiden keskuksesta Suomessa.

Haastateltu Isaac Ejiofor kertoo olleensa Suomessa yli vuoden ja ihmettelevänsä pois lähettämisen syytä. Hän kertoo olleensa aiemmin Kreikassa ja tulleensa Suomeen saadakseen dokumentteja työntekoa varten.

National Mirrorissa Isaac Ejiofor kiistää ”Suomen viranomaisten väitteen”, että kaikilla palautetuilla olisi rikostausta tai maahanmuuttorikkeitä. Hän sanoo maksaneensa Nigerian lähetystölle Helsingissä 1 500 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)