Verkkouutiset

Nato-edustaja Ylelle: Suomi voi päästä mukaan strategiseen suunnitteluun

Suomi voi nousta Ruotsin kanssa Nato-kumppaneiden kärkikastiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nimettömänä pysytellyt Naton korkea-arvoinen edustaja arvioi tänään Walesissa alkavan Naton huippukokouksen alla Ylelle Suomen Nato-kumppanuuden tulevaisuutta.

Suomelle tarjottua kumppanuusmallia kutsutaan ”tehostettujen mahdollisuuksien ohjelmaksi” (Enhanced opportunities program).

Edustajan mukaan kumppanimaat pääsevät syvempään integraatioon Naton kanssa. Hän uskoi sekä Suomen että Ruotsin osallistuvan ohjelmaan.

Ohjelmaan kuuluu edustajan mukaan muun muassa ”nopea ja ennustettava pääsy” Naton nopean toiminnan joukkoihin, harjoituksiin ja koulutukseen.

”Saatamme hyvinkin kutsua Suomen ja Ruotsin osallistumaan Naton strategiseen suunnitteluun kaikilla tasoilla. Ennen sellaista on tehty korkeintaan erityistilanteissa”, Nato-edustaja totesi.

Hänen mukaansa ohjelma on uusi ja merkittävä.

Suomi ja Ruotsi esittävät huippukokouksessa muun muassa Naton toimintaan osallistuvien suomalaisupseerien määrän lisäämistä, ministeritason tapaamisten järjestämistä sekä suurta roolia Nato-harjoitusten ja operaatioiden suunnittelupöydässä.

Walesin huippukokouksen pääaiheena on Ukrainan kriisi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)