Verkkouutiset

Ministeri lupaa sakon muuntorangaistuksen palaavan pian

Oikeusministerin mukaan tavoite on antaa lakiesitys eduskunnalle jo tänä vuonna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.) tiedusteli eduskunnassa oikeusministeriön pääluokkaa käsiteltäessä, mitä sakon muuntorangaistuksen aikataululle kuuluu.

– Se on lähellä sydäntäni ja lähellä rehellisten kauppiaiden sydäntä. Millä aikataululla se tulee, ja millainen prosessi siitä tulee? Tuleeko siitä kevyt prosessi vai raskas prosessi, niin kuin tämä edellinen oli, Kari Tolvanen kysyi.

Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) vastasi toteamalla, että eduskunta on aikanaan lausumassaan edellyttänyt, että hallitus selvittää viipymättä tätä mahdollisuutta yksinkertaistaa ja keventää sakon muuntorangaistusmenettelyä.

– Tämä on tietenkin se ohje, minkä pohjalta me toimimme, ja sitä selvitetään tämän lausuman mukaisesti, ja tavoite on antaa siitä vielä tämän vuoden aikana hallituksen esitys tänne eduskuntaan, Lindström vastasi.

– Sitten myöhemmin selvitetään vielä erikseen se muuntorangaistuksen täytäntöönpanon aloittamistehtävien siirtäminen ulosotolta rikosseuraamuslaitokselle. Tässä tähän vastausta, hän jatkoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)