Verkkouutiset

”Ei ole suomalaista kulttuuria” – PS:n Mika Niikko rajoittaisi moskeijoiden rahoitusta

Kansanedustaja Mika Niikko (ps.) jätti kirjallisen kysymyksen moskeijoiden rahoituksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Itävalta kielsi moskeijoiden ulkomaisen rahoituksen tukeakseen kotoutumista. Suomen tulee seurata Itävaltaa, sanoo Mika Niikko tiedotteessaan.

Ulkomaisen rahoituksen kysymys on noussut esiin Helsingin suurmoskeijahankkeen kautta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Uskonnon harjoittamista varten suurmoskeija ei ole itsetarkoitus, kuten ei ole tuomiokirkkokaan. Kirkko keskellä kaupunkia on osa suomalaista historiaa ja kulttuuria. Moskeija vastaavasti ei sitä ole, katsoo Niikko.

– Islamin sisällä on useita ryhmittymiä ja ainoastaan lietsomme kateutta ja vihaa niiden välille, jos sallimme suurmoskeijan yhdelle niistä. Emme voi Suomessa alkaa ruokkimaan toimintaa ja ongelmia, joita turvapaikanhakijat ovat paenneet. Tällaista palautetta saamme myös Suomessa asuvilta islamuskoisilta, sanoo Niikko.

Hän huomauttaa, että suurmoskeijat eivät ole tukeneet kotoutumista esimerkiksi Belgiassa.

– On rehellisesti kysyttävä, halutaanko suurmoskeijasta rakentaa vihamielisen ideologian levittämisen sillanpääasema, kuten on käynyt muualla? Perusteeton hyväuskoisuus vaarantaa yhteiskuntamme rauhan ja vakauden, Niikko toteaa.

Hänen mukaansa muslimimaiden into rahoittaa Euroopan moskeijoita yksinään todistaa, että he näkevät miljoonarahoituksen kannattavaksi tavaksi edistää intressejään. Turkki hermostui, kun Itävalta kielsi moskeijoiden ulkomaisen rahoituksen.

– Rahoittajavaltiot, esimerkiksi Saudi-Arabia ja Iran, eivät hyväksy aitoa uskonnonvapautta ja muita länsimaisia arvoja. Heidän etunsa olisi, jos maahanmuuttajat eivät integroituisi tänne. He voivat käyttää valtaa Euroopassa maahanmuuttajien kautta, jotka ihailevat heidän yhteiskuntiaan. Näiden valtioiden rahoittama toiminta ei tukisi luottamusta ja kotoutumista, päinvastoin, Niikko toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)