Verkkouutiset

Perussuomalaisten kansanedustaja: Turvapaikanhakijat vievät suomalaisilta asunnot

Kansanedustaja Mika Niikko pelkää, että uudet säännökset johtavat siihen, että turvapaikanhakijat nappaavat kaupungin vuokra-asunnot suomalaisten pienituloisten "nenien edestä".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtion tukemien ARA-asuntojen asukasvalintaa koskevia säännöksiä ollaan muuttamassa maatalous- ja ympäristöministeriön toimesta. Esityksen mukaisesti kaikki oleskeluluvan haltijat voisivat ensi vuoden alusta hakea asukkaaksi valtion tukemiin vuokra-asuntoihin riippumatta oleskeluluvan kestosta.

Mika Niikon (ps.) mukaan juuri oleskeluluvan saanut turvapaikanhakija kilpailisi siis samoista asunnoista pienituloisen suomalaisen kanssa. Etusijalle asetetaan asunnottomat ja muut kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

– Suomalaisen työttömän tai eläkeläisen asunto voidaan jatkossa viedä hakijan nenän edestä, kansanedustaja Niikko toteaa tiedotteessaan.

– Jo nyt vain muutama prosentti hakijoista pääkaupunkiseudulla saa kaupungin vuokra-asunnon, ja tilanne pahenisi entisestään varsinkin alueilla, missä asuntopula on huutava.

Suomeen on saapunut tänä vuonna yli 14 000 turvapaikanhakijaa, ja pääministerin uusimman arvion mukaan määrä voi nousta vuoden loppuun mennessä 50 000:een. Asunnottomien määrä todennäköisesti kasvaa, koska jo nyt puolet asunnottomista perheistä on maahanmuuttajaperheitä.

– Hallitus ei saa unohtaa oman maan kansalaisten tarpeita. Hallituksen lepsun linjan seuraavat maksajat tulevat olemaan asunnottomat sekä edullisempaa asuntoa haaveilevat ARA-asuntojonossa olevat suomalaiset. Dublinin sopimuksen ainoana noudattajamaana emme saa antaa hyväksikäyttää itseämme. Suomen länsiraja on suljettava, kunnes Ruotsin kanssa pääsemme yhteisymmärrykseen pakolaiskriisin hoidosta. Muutoin pakolaistulvaa ei saada hallintaan. Hallituksen on ryhdyttävä puheista tekoihin, selittelyjen aika on ohitse, Mika Niikko toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)