Liettuan puolustusministeri: Meidän ei ole pakko puolustaa Suomea

Liettuan puolustusministeri Juozas Olekas sanoo, ettei Liettuan tai muiden Nato-maiden tarvitsisi puolustaa Suomea, jos sen kimppuun hyökättäisiin.

  • LKS 20150812 JSK3805; Soldiers of the NATO Response Force (NRF) attend a massive amphibious landing of NATO troops off the coast of Ustka, northern Poland, during NATO military sea exercises BALTOPS (Baltic Operations) on June 17, 2015 in the Baltic Sea. The multinational exercise of NATO allied and partner nations aims to demonstrate their collective capability to defend the Baltic region. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / JANEK SKARZYNSKI

    Suomi osallistui kesäkuussa Naton Itämeren alueen BALTOPS harjoituksiin.

    ()
  • Juozas Olekas.

    ()

”Uskon, että yrittäisimme auttaa Suomea jollain tavalla, jos se olisi tarpeen”, Juozas Olekas totesi Žinių Radijas -radiokanavan haastattelussa.

”Se ei kuitenkaan kuulu suoriin puolustusvelvoitteisiimme”, hän jatkoi.

Asiasta uutisoi liettualainen Delfi.

Olekas sanoi kaikkien valtioiden määrittävän itse turvallisuuskysymyksensä ja valitsevansa puolustusstrategiansa.

Liettualaismediassa Olekaksen puheet on liitetty tasavallan presidentti Sauli Niinistön tiistaina pitämään puheeseen, jossa hän muun muassa otti kantaa Suomen mahdolliseen rooliin Baltian puolustuksessa.

Niinistön mukaan Suomi ei voi antaa muille maille ”sellaisia sotilaallisia turvatakuita, joita sillä itselläänkään ei ole”.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.