Verkkouutiset

”Vuodenvaihteen jälkeen tulevat Leopard-hankinnat”

Puolustusministeri Carl Haglundin mukaan alkuvuonna on tulossa "mahdollisesti Hollannista erittäin hyvä kauppa".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan budjettikeskustelussa käsiteltiin tiistaiaamuna puolustusministeriön hallinnonalaa. Vasenryhmän Markus Mustajärvi totesi puheenvuorossaan, että pitää miettiä myös kriittisesti, mihin puolustusvoimien rahoja on käytetty.

”Siinä suhteessa vasemmistoliitto on kyllä hyväksynyt kaikki hankinnat… Sitten heti vuodenvaihteen jälkeen tulevat Leopard-hankinnat ja Afganistan-operaatio, jota vasemmisto vastusti ainoana eduskuntapuolueena vielä viime kaudella”, Markus Mustajärvi arvosteli vasemmistoliittoa.

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) puhui vastauksessaan tulevasta hankinnasta.

”Me olemme ostaneet tänäkin syksynä nyt Tanskasta erittäin hyvää ylijäämämateriaalia, väittäisin, halvalla ja alkuvuonna muun muassa mahdollisesti Hollannista, erittäin hyvä kauppa, ja niin edelleen, joten koko ajan kyllä seurataan”, Haglund totesi.

Suomi hankki 2003-2004 124 Leopard2-taistelupanssarivaunua Saksasta ja 15 lisävaunua 2009. Hollannilla on merkittävästi Leopardeja.

”Tämä (ylijäämämateriaalin hankinta) on semmoinen tapa, millä olemme kyenneet vastaamaan tähän meidän materiaalin vanhenemiseen vähän halvemmalla tai huomattavastikin halvemmalla kuin mitä uuden materiaalin hankkiminen olisi maksanut, ja tämä on erittäin hyvä tapa edetä, kun taloustilanne on näin vaikea”, Haglund jatkoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)