Verkkouutiset

Laajakaistan yleispalvelunopeutta nostetaan marraskuun alussa

Liikenne- ja viestintäministeriö antoi torstaina asetuksen laajakaistan yleispalvelunopeuden nostamisesta 2 megabittiin sekunnissa marraskuun alusta lähtien.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Käytännössä uusi asetus tuplaa nykyisen nopeusvaatimuksen. Samalla tavoitteeksi otetaan nostaa nopeus 10 megaan vuoteen 2021 mennessä. Nopeuden noston väliarviointi on tarkoitus tehdä vuonna 2017.

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan laajakaistan yleispalvelunopeuden nostolle on selkeä yhteiskunnallinen tilaus.

– Kahdella megalla takaamme kaikille tietyt peruspalvelut verkossa ja osallistuminen tietoyhteiskuntaan mahdollistuu. Kohtuuhintainen ja riittävän nopea nettiyhteys on jokaisen suomalaisen perusoikeus, Kiuru sanoo tiedotteessaan.

Yleispalvelunopeuden nostossa kiinnitetään huomio myös yhteyden laatuun. Nopeuden tasaisuus varmistetaan määrittelemällä vähimmäisnopeus vuorokauden ja neljän tunnin seurantajaksoilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)