Verkkouutiset

Kuljetusliitot uhkaavat lisätoimenpiteillä hallitusta vastaan

Liikenne- ja viestintäministeriö on kuljetusalan ammattiliittojen mukaan jälleen tuhomassa Suomen kansallisvarallisuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuljetusliitot kertovat tukevansa Veturimiesten liiton poliittista mielenilmaisua, joka suuntautuu maan hallitusta vastaan ”sen pyrkiessä romuttamaan Suomen rautatiejärjestelmä”.

”Kuljetusliitot tukevat Veturimiesten liiton poliittista mielenilmaisua ja ovat jatkossa valmiita päättämään toimenpiteistä, joilla liikenne- ja viestintäministeriö sekä maan hallitus saadaan luopumaan suunnitelmistaan”, liittojen tiedotteessa kerrotaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kuljetusliittojen mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) ”ideologinen yksityistämisvimma” on toteutuessaan romuttamassa raideliikenteen alueellisen ja kansallisen kilpailukyvyn. Siitä tulisi liitojen mielestä kärsimään myös vientiteollisuus.

”VR:n kalusto on nyt eri kuljetuslajien ympärivuorokautisessa käytössä, jolloin samaa vetokalustoa on voitu käyttää tavara- ja henkilöliikenteen tarpeisiin. Rautateiden pilkkominen eri yhtiöiksi ja etenkin kalustoyhtiön perustaminen mahdollistaa kuitenkin Suomen vero- ja velkarahoilla rakennetun kansallisvarallisuuden, raidejärjestelmän ja kaluston siirtymisen ylikansallisten toimijoiden käyttöön, jolloin kaluston käytöstä nyt saatava synergiaetu menetetään”, liitot varoittavat.

Kannanoton esittävät Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT, Posti- ja Logistiikka-alan Unioni PAU, Suomen Merimies-Unioni SMU, Ilmailualan Unioni, Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY, Raideammattilaisten Yhteisjärjestö JHL ja Rautatievirkamiesliitto RVL.

Lue myös:

Kaikki junat pysähtyvät illalla, veturimiehet protestoivat

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)