Poliisi IS:lle: Lapsia ja naisia ahdistelevat turvapaikanhakijat vakava ongelma - "pakko tunnustaa"

Helsingin apulaispoliisipäällikön mukaan tulijat syyllistyvät usein häirintään ja ahdisteluun.

  • LKS 20030226 - HELSINKI - POLIISI: Helsinkiläispoliiseja katukuvassa. LEHTIKUVA / SILVI KAARAKAINEN / ri

    Apulaispoliisipäällikkö kehottaa ilmoittamaan ahdisteluista poliisille tuoreeltaan, jotta tekijät saadaan kiinni.

    ()

Apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki toteaa Ilta-Sanomille, että kyseessä on laaja ja vakava asia.

"Pakko tunnustaa se tosiasia, että jonkin sortin ilmiöstä tässä on kyse. Emme halua, että se ilmiö laajenee", Ilkka Koskimäki sanoo.

Tapauksia raportoidaan Koskimäen mukaan muutamia kertoja viikossa, mutta niitä on paljon enemmän, koska kaikkia ei ilmoiteta poliisille. Ilmiö liittyy erityisesti Helsingin keskustaan,

"Naisiin ja nuoriin tyttöihin käydään käsiksi, seurataan ja eri tavoin häiritään. ...Kyllä on ollut ihan selvästi alle 15-vuotiaita käpälöintijutuissa ja suutelutapauksissa".

Koskimäen mukaan alaikäinen ei aina uskalla kertoa ikävästä asiasta vanhemmille. Ahdistelijat ovat hänen mukaansa pääasiassa 18 vuotta täyttäneitä nuoria miehiä.

Poliisi on käynyt puhumassa asiasta vastaanottokeskuksissa.

"Haluamme antaa viestiä, että meillä on nollatoleranssi, ja että meillä kunnioitetaan naisia ja on tasa-arvo", apulaispoliisipäällikkö toteaa.

"Omille lapsille pitää neuvoa, että tällaista ei tarvitse hyväksyä".

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.