Verkkouutiset

Jukka Kopra: Junaliikenteen palvelutason on parannuttava

Kansanedustajan mukaan matalammat junalippujen hinnat ja parempi palvelu lisäisivät työvoiman liikkuvuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra pitää järkevänä rautateiden henkilöliikenteen avaamista kilpailulle.

Kopran mukaan kilpailun lisääminen avaa mahdollisuuden lisääntyvälle hintakilpailulle, asiakaslähtöisyydelle sekä palvelujen kehittämiselle. Liikenne- ja viestintäministeriö kertoi rautatieliikenteen vaiheittaisesta kilpailulle avaamisesta keskiviikkona.

– Uudistuksen lähtökohta on se, että sen myötä henkilöliikenteen palvelutason on jatkossa oltava parempi kuin nykyisen monopolin hoitamana. Tavoitteena on, että kilpailu kirittää junaliikenteen parempaan asiakaslähtöisyyteen sekä matalampiin lippuhintoihin, Kopra kertoo.

Rautateiden henkilöliikenteen avaamisella kilpailulle pyritään nostamaan junaliikenteen matkustajamääriä sekä edistämään ilmastotavoitteisiin pääsemistä. Kopra näkee lisääntyvän kilpailun myös mahdollisuutena elinkeinoelämälle ja työllisyydelle.

– Työvoiman heikko liikkuvuus on yksi työllisyyden kasvun suurimpia esteitä. Matalammat junalippujen hinnat sekä parempi palvelu parantaisivat liikkuvuutta merkittävästi. Parhaimmillaan uudistuksessa voittavat niin palkansaajat, yritykset kuin ilmastokin.

Kopran mukaan on kuitenkin hyvä, että uudistus tehdään vaiheittain ja rajatulla alueella. Näin uudistuksessa voidaan välttää karikot ja muutos on hallitumpi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)