Verkkouutiset

Kokoomus ei rahoittaisi sote-palveluita maakuntaverolla

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin mukaan selkein tapa hoitaa sote-palvelujen rahoitusta on valtion kautta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Sote-palvelujen tasosta päättää viime kädessä valtio lainsäädännössä. Vastuun ja vallan on oltava samoissa käsissä, joten selkein tapa hoitaa rahoitusta on valtion kautta, kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb sanoi kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa Vantaalla lauantaina.

Valtion rahoituksella Stubb tarkoitti, ettei kokoomus tue ajatusta siitä, että sote-palvelut rahoitettaisiin maakuntaverolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Keskustapuolueesta on kuultu puheenvuoroja maakuntaveron puolesta.

Keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen kannatti Maaseudun tulevaisuudelle viikko sitten lauantaina antamassaan haastattelussa maakuntaveron käyttöön ottamista maakuntauudistuksen yhteydessä.

”Yleinen mielipide keskustassa on, että aito itsehallinto edellyttää verotusoikeutta. Oma kantani on, että tarvitaan jonkinlainen maakuntavero”, Kurvinen linjasi.

Stubbin mukaan kansalaisten ja eri tasoilla toimivien päättäjien on ymmärrettävä, ”mistä rahat tulevat ja mihin ne käytetään”.

– Verotuksen pitää myös olla kokonaisuudessaan ohjattavaa. Valtion tasolla on seurattava, ettei verotus kiristy. Verotuksen painopistettä tulee siirtää työn verotuksesta kulutus- ja haittaveroihin. Tällaista kokonaisharkintaa voidaan tehdä vain valtion tasolla, Stubb totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)