Verkkouutiset

Kokoomus: Ravintoloiden aukioloajat vapautettava ja pienpanimoiden vähittäismyynti sallittava

Kokoomuksen eduskuntaryhmä haluaa eroon useista päivittäiskaupan ja alkoholin myynnin rajoituksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on julkaissut ”Normitalkoot – järkevimmillä normeilla työtä ja talouskasvua” -kannanoton. Siinä esitellään 30 toimenpidettä yritysten hallinnollisen taakan keventämiseksi, lupabyrokratian vähentämiseksi ja rakentamista koskevien määräysten keventämiseksi.

Lupabyrokratian keventämiseksi kokoomuksen eduskuntaryhmä esittää viranomaisten valitusoikeuden rajoittamista toisten viranomaisten ratkaisuihin ja käsittelytakuun käyttöönottoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Rakentamisen sääntelyn keventämiseksi eduskuntaryhmä esittää kaupan suuryksikköjen pinta-alarajoituksen nostamista 3 500 neliömetriin ja nykyisen kaltaisesta väestönsuojatilojen rakentamisvelvoitteesta luopumista.

Päivittäistavarakaupan ja parturi-kampaamoiden aukioloajat kokoomusryhmä haluaa vapautettavaksi alueellisen kokeilun avulla.

Matkailu- ja ravintola-alan sääntelyn keventämiseksi kokoomuksen eduskuntaryhmä esittää ravintoloiden jatkoaikaluvista luopumista ja aukioloaikojen säätämistä vapaiksi.

Pienpanimoiden toiminnan tukemiseksi pienpanimon määritelmä pitäisi kokoomuksen mielestä nostaa EU:n sallimaan 20 miljoonan litran vuosituotantomäärään sekä sallia panimoille omien tuotteidensa vähittäismyynti, mukaan lukien verkkokauppa.

”Sallitaan tislaamoiden ja muiden juomavalmistajien kertoa tuotteistaan omilla nettisivuillaan. Perutaan alkoholimainonnan rajoitusten ylilyönnit”, kokoomusryhmä esittää.

Alle 4,7 prosenttia alkoholia sisältävien juomien myyntioikeuden kokoomus yhdistäisi elintarvikelupaan. Tämä poistaisi tarvittavan erillisen luvan.

Anniskeluluvat halutaan myöntää pääsääntöisesti aina toistaiseksi voimassa olevina. Lupaprosessien määrää halutaan vähentää siirtymällä toiminnanharjoittajakohtaisiin lupiin.

”Suomessa päivittäistavarakaupassa saa myydä vain käymisteitse valmistettuja alle 4,7 prosenttisia alkoholijuomia. Tämä valmistustaparajoitus on ilmeisen keinotekoinen, ja se kannattaisi poistaa. Samalla voidaan luopua valmistustavan valvontaan liittyvistä viranomaistehtävistä”, kannanotossa todetaan.

Kannanotto on valmisteltu kansanedustaja, kokoomuksen yrittäjyysvaltuuskunnan puheenjohtaja Eero Suutarin johdolla.

”Normitalkoot – järkevimmillä normeilla työtä ja talouskasvua” –kannanotto (.pdf)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)