Verkkouutiset

Katainen: Sosiaalinen media on hieno asia, jos…

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mielestä sosiaalinen media on hieno asia, jos se johtaa yhteisöllisyyden lisääntymiseen eikä itsekkyyden kasvuun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Katainen havainnoi luottamusta yhteiskunnan rakenteisiin, auktoriteettien murentumista sekä muun muassa yhteisöllisyyttä keskustelussa arkkipiispa Kari Mäkisen kanssa Sanomatalon Mediatorilla tiistaina.

– Suomi on yhteiskunta ja se tarkoittaa, että Suomi on muutakin kuin vain valtio. Yhteiskuntaa kuitenkin haastetaan nykyisin. Esimerkiksi Internetin tulo tarkoittaa sitä, että ihmiset eivät enää katso yhtä tai kahta tv-kanavaa tai lue kaikki samoja uutisia, Katainen mainitsi.

Pääministerin mukaan yhtenäiskulttuuri onkin nykyisellään jakautunut pieniin yhteisöihin, niin yhteiskunnassa yleensä kuin esimerkiksi Internetissäkin.

– Sosiaalinen media on hieno asia, jos se johtaa yhteisöllisyyden kasvuun eikä lisää itsekkyyttä, Katainen sanoi.

Arkkipiispa Mäkinen huomautti kirkon piirissä tapahtuneen jo toistasataa vuotta yhtenäiskulttuurin hajoamista ja hän katsoi eriytymistä tapahtuneen niin sosiaalisesti kuin elintasonkin perusteella.

– Eriytyviä maailmoja on paljon, hän mainitsi.

”Suomalaisilla reiluuden kaipuu”

Yhteiskunta ei Mäkisen mielestä vaikuta reilulta, jos katsoo sitä esimerkiksi kirkon kenttätyön näkökulmasta: ihmiset tulevat hakemaan ruoka-apua ja tarjolla olevaa apua kirkon diakoniatyöltä.

Katainen puolestaan arveli suomalaisissa elävän jonkinlaisen reiluuden kaipuun.

– Osoituksena tästä on se, että ylilyönteihin reagoidaan vahvasti. Toisaalta sitä taas ei pidetä reiluna, ettei ihminen voi menestyä, vaikka yrittää parhaansa, Katainen sanoi.

Arkkipiispa Mäkinenkin piti hyvänä sitä, että kohtuuttomuuteen reagoidaan, mutta samaan hengenvetoon hän osoitti myös toisen näkökulman:

– Globaalisti tarkasteltuna me suomalaiset elämme täysin kohtuuttomasti, hän sanoi.

Arkkipiispa Mäkinen ja pääministeri Katainen kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa julkisessa keskustelutilaisuudessa. He olivat valinneet päätoimittaja Merja Ylä-Anttilan johtaman keskustelun teemaksi Suomen henkisen ilmastonmuutoksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)