Verkkouutiset

”Ailus olisi päässyt kuin koira veräjästä, ellei olisi polttanut muiden maksamassa Mersussa”

"Kevan toimitusjohtajakin olisi päässyt kuin koira veräjästä, ellei olisi tupakanhimossaan polttanut päivittäin muiden maksamassa Mersussaan."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Näin kirjoittaa SDP:n kansanedustaja Jukka Kärnä Imatralainen-lehden kolumnissa, jossa hän arvostelee työryhmää, jonka piti pohtia eläkeyhtiöiden toiminnan läpinäkyvyyttä.

Hänen mielestään sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok.) perustama työryhmä ei näitä tavoitteita saavuttanut.

– Työryhmä sai työnsä valmiiksi marraskuun alussa, mutta pintasilottelun lisäksi mikään ei muuttunut. Meno jatkuu entiseen malliin, ja siitä ovat näkyvimpänä osoituksena Kevan toimitusjohtajan Merja Ailuksen (kesk.) hurjat asunto- ja autoedut. Miljoonan kämppä Helsingin Katajanokalla ja avobemari, jonka Ailus vaati itselleen, koska aiemman ökymersun verhoiluun oli pinttynyt lievä tupakan haju, Kärnä kirjoittaa Imatralaisessa.

– ”Ihminen haluaa kivaa ja miellyttävää”, Näin Ailus kommentoi etujaan, joita pitää kohtuullisina, Kärnä kirjoittaa.

Kärnä kritisoi myös sitä, että muutosta eläkeyhtiöiden sisäpiirikauppojen julkistamiseen ei tullut.

– Työryhmä oli siis vain silmänlumetta. Tiukennuksia sisäpiirikauppoihin tai läpinäkyvyyden lisäämistä ei koskaan edes tavoiteltu. Tässä vaiheessa järkevintä olisi perustaa uusi työryhmä, hän vaatii.

– Ahneelle rahan käyttö ja lonkeroiden levittäminen tulevat luonnostaan. Se on vaarallinen ja uusiutumiskykyinen olento, joka haistaa lakipykälissä porsaanreiän jo kaukaa. Valitettavasti lainsäätäjä on näitä kelmejä usein askeleen jäljessä. Muutama pääsee aina karkuun, Kärnä kirjoittaa

– Kevan toimitusjohtajakin olisi päässyt kuin koira veräjästä, ellei olisi tupakanhimossaan polttanut päivittäin muiden maksamassa Mersussaan. Auton vaihdosta jäi jälki, jota toimittajat onnistuivat seuraamaan, ja loppu on historiaa. Merja Ailus unohti siis jokaisen tupakoitsijan kultaisen säännön. Älä jää kiinni salaa polttamisesta, kansanedustaja sivaltaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)