Verkkouutiset

Kahvi ei aiheutakaan nestehukkaa

Kahvin päivittäinen juominen ei poista nestettä kehosta eikä siten myöskään aiheuta nestehukkaa, vaikka niin usein väitetään. Brittitutkijoiden mukaan kahviin pitäisikin tässä mielessä suhtautua kuten muihin nesteisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tutkimuksista tiedetään, että runsas kofeiinin nauttiminen poistaa nestettä kehosta ja tämän perusteella saman on uskottu koskevan myös kahvia. Ennen nyt tehtyä tutkimusta itse kahvin vaikutuksia nestetasapainoon on kuitenkin selvitetty vain kahdessa tutkimuksessa.

Uutispalvelu Duodecimin lainaama brittien tutkimus julkaistiin Plos One -tiedelehdessä, ja siihen osallistui 50 kahvia juovaa miestä, jotka osana tutkimusta joivat neljä mukillista kahvia tai vettä kolmen päivän ajan. Tämän jälkeen miehet pitivät kymmenen päivän tauon ja vaihtoivat sitten ryhmää. Näin kaikki osallistujat joivat sekä vettä että kahvia yhtä pitkät ajat.

Nestetasapainon selvittämiseksi tutkijat seurasivat miesten painoa ja kehon vesipitoisuutta sekä ottivat veri- ja virtsanäytteitä.

Kun tutkijat yhdistivät keräämäänsä tiedot, he eivät löytäneet minkäänlaisia merkkejä siitä, että kahvin juominen olisi lisännyt nesteen poistumista tai nestehukkaa. Miesten kehot siis reagoivat kahviin samalla tavalla kuin veteen.

Tulostensa perusteella tutkijat uskovat, ettei kahvi normaalioloissa ja kohtuudella nautittuna aiheuta nestehukkaa. On silti mahdollista, että suuremmat annokset pitkään nautittuna vaikuttavat toisin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)