Kaakkois-Suomen kansanedustajat haluavat alueelle lääkärikopterin

Kaakkois-Suomen vaalipiirin kansaedustajat ovat ministereitä lukuun ottamatta allekirjoittaneet Jukka Kopran (kok.) laatiman toimenpidealoitteen, jossa vaaditaan lääkärihelikoptereiden hankintaa Kaakkois-Suomeen ja Pohjanmaalle.

  • LKS 20151117 Kokoomuksen Jukka Kopra eduskunnan täysistunnossa Helsingissä tiistaina 17. marraskuuta 2015. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Kansanedustaja Jukka Kopra (kok.).

    ()

Kansanedustajien mielestä potilaat näillä alueilla ovat eriarvoisessa asemassa verrattuna muuhun Suomeen.

– Lääkärihelikopterien puute näillä alueilla on eduskunnan oikeusasiamiehen Petri Jääskeläisen mielestä jopa perustuslain vastainen ja asettaa potilaat eriarvoiseen asemaan verrattuna muilla alueilla asuviin suomalaisiin, tähdentää kansanedustaja Jukka Kopra.

Hänen mielestään lääkärihelikopterien tarve lisääntyy entisestään sote-uudistuksen myötä, jos ja kun terveydenhuollon päivystävien sairaaloiden määrää vähennetään.

– Silloin ensihoidon tarve täytyy mitoittaa uudelleen ja tarve lääkärihelikoptereille lisääntyy, jotta tasavertainen ensihoito pystytään järjestämään myös maakunnissa, joissa välimatkat ovat ajallisesti liian pitkiä esimerkiksi monivamma- tai aivo-verenkiertohäiriöpotilaille.

Kopran mielestä lääkärihelikopteriasia on järkevää ja luontevaa hoitaa kuntoon sote-uudistuksen yhteydessä.

Aloitteen mukaan tukikohta lääkärihelikopterille tarvitaan, jotta ensihoitolääkäri ehtii potilaan luo vaaditussa ajassa eli alle puolessa tunnissa myös Kaakkois-Suomessa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.