Verkkouutiset

Kaakkois-Suomen kansanedustajat haluavat alueelle lääkärikopterin

Kaakkois-Suomen vaalipiirin kansaedustajat ovat ministereitä lukuun ottamatta allekirjoittaneet Jukka Kopran (kok.) laatiman toimenpidealoitteen, jossa vaaditaan lääkärihelikoptereiden hankintaa Kaakkois-Suomeen ja Pohjanmaalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustajien mielestä potilaat näillä alueilla ovat eriarvoisessa asemassa verrattuna muuhun Suomeen.

– Lääkärihelikopterien puute näillä alueilla on eduskunnan oikeusasiamiehen Petri Jääskeläisen mielestä jopa perustuslain vastainen ja asettaa potilaat eriarvoiseen asemaan verrattuna muilla alueilla asuviin suomalaisiin, tähdentää kansanedustaja Jukka Kopra.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hänen mielestään lääkärihelikopterien tarve lisääntyy entisestään sote-uudistuksen myötä, jos ja kun terveydenhuollon päivystävien sairaaloiden määrää vähennetään.

– Silloin ensihoidon tarve täytyy mitoittaa uudelleen ja tarve lääkärihelikoptereille lisääntyy, jotta tasavertainen ensihoito pystytään järjestämään myös maakunnissa, joissa välimatkat ovat ajallisesti liian pitkiä esimerkiksi monivamma- tai aivo-verenkiertohäiriöpotilaille.

Kopran mielestä lääkärihelikopteriasia on järkevää ja luontevaa hoitaa kuntoon sote-uudistuksen yhteydessä.

Aloitteen mukaan tukikohta lääkärihelikopterille tarvitaan, jotta ensihoitolääkäri ehtii potilaan luo vaaditussa ajassa eli alle puolessa tunnissa myös Kaakkois-Suomessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)