Verkkouutiset

”En syytä Arto Rätyä julkisuuspelistä” – puolustusministeri avasi kohunimitystään

Puolustusministeri Jussi Niinistö kiisti linjaerimielisyyksien vaikuttaneen kansliapäällikkönimitykseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) on avannut perustelujaan liittyen kohuttuun puolustusministeriön kansliapäällikkönimitykseen. Valtioneuvosto hyväksyi tänään istunnossaan ministeriön uudeksi kansliapäälliköksi Niinistön esityksestä ministeriön resurssipoliittisen osaston päällikön Jukka Juustin.

Niinistön esitys on herättänyt laajalti kummastusta, koska nykyinen kansliapäällikkö Arto Räty olisi halunnut jatkaa tehtävässään ja monet tahot olisivat pitäneet häntä Juustia pätevämpänä virkaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Puolustusministeri Niinistö perusteli Juustin valintaa tänään tiedotustilaisuudessa puolustusvoimien isoilla materiaalihankinnoilla. Tilaisuudessa jaettiin myös asiaa koskeva esittelymuistio, jossa on vertailtu Rädyn ja Juustin ansioita.

– Jukka Juustilla on niin teknologian ja puolustusmateriaalin kuin sotilaallisten suorituskykyjen kehittämiseen liittyvää johtamisosaamista, Niinistö painotti tiedotustilaisuudessa.

Niinistön mukaan kyse ei ollut puoluepolitiikasta ja hän kiisti linjaerimielisyydet Rädyn kanssa. Niinistö sanoi tiedotustilaisuudessa kuitenkin pitäneensä ongelmallisena Rädyn tuloa julkisuuteen nimitysasiassa.

Niinistö kiisti kuitenkin syyttävänsä Rätyä julkisuuspelistä:

– En syytä Arto Rätyä julkisuuspelistä, koska hän on luonnollisesti halunnut puolustaa kansliapäällikön paikkaansa. Mutta se ei saa minua muuttamaan päätöstäni, joten siinä mielessä se oli turhaa enkä tietenkään voinut julkisuudessa aiemmin mainitsemistani syistä kertoa perusteitani tarkemmin.

Niinistö on korostanut aiemmin useaan otteeseen, ettei voi avata keskeneräisen asian perusteluja.

Niinistön halua nimittää Rädyn sijaan Juusti on kummasteltu niin hallituskumppanien piiristä kuin muiltakin tahoilta. Upseeriliiton kritiikin Niinistö kuittasi tilaisuudessa näin:

– Luonnollisesti edunvalvontajärjestönä Upseeriliitto kantoi huolta kadettitaustaisen jäsenensä osallistumisesta tähän kansliapäällikkökisaan. Eli ymmärrän sen tältä taustalta käsin. Mutta kyllä täytyy Upseeriliitollekin lähettää viesti, että jos on kyseessä siviilivirka, niin 70-luvulla käyty kadettikoulu ei voi ajaa kaikkien muiden ansioiden edelle.

Räty on käynyt kadettikoulun toisin kuin Juusti. Niinistö painotti tilaisuudessa kuitenkin, että puolustusministeriön kansliapäällikön virka on vuodesta 1994 lähtien ollut siviilivirka.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)