Verkkouutiset

Itsenäisyyspäivän mellakoija: kun porvarit ei suostu maksamaan meille mitään

Freelance-toimittaja jalkautui haastattelemaan itsenäisyyspäivän mielenosoittajia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Just sanoin, että Suomi on maailman paras maa ja kaikkien pitäisi olla täällä rauhassa, mutta näköjään jotkut ihmiset eivät tykkää siitä, Wali Hashi toteaa Youtube-videopalvelussa julkaisemassaan Kissa Pöydälle -ohjelmassa ennen kuin astuu mielenosoittajien sekaan Helsingin keskustassa itsenäisyyspäivänä.

Hashi haastatteli videolla (alla) itsenäisyyspäivän mielenosoittajia. Heidän joukossaan on myös Joonakseksi itsensä esittelevä nuori mieshenkilö (kohdassa 5.35), joka Seiskan mukaan rikkoi itsenäisyyspäivänä näyteikkunoita pyörätelineellä.

– Me tultiin tänne oikeastaan pääosin juuri sen takia, kun Suomihan on itsenäinen valtio – tai näin ainakin sanotaan, mutta me ollaan loppujen lopuksi aika lailla autonomiassa EU:n takia, Joonas sanoo.

– Sanotaan vaikka, että mopo ei saa kulkea kun 45 kilometriä tunnissa. Suomen on pakko noudattaa sitä.

Joonas sanoo olevansa asunnoton. Kun Hashi kysyy häneltä, voisiko se johtua Joonaksesta itsestään EU:n tai Suomen valtion sijaan, vastaa mies kuitenkin myöntävästi.

Hashin haastattelema nuori Henna-niminen nainen kertoo olevansa asunnoton ja kahden lapsen äiti. Hän sanoo Suomen olevan mielestään ”ihan p****stä”.

– Miksi, Hashi kysyy

– Mulla on itselläni kaksi lasta. Just tää, kun leikattiin kaikkia lapsilisiä ja näitä, Henna sanoo.

– Jos sä et voi siinä lastenhoidon ohessa käydä töissä, niin millä sä elät, hän kysyy.

Myös Joonas vastustaa lapsilisien leikkausta. Hän sanoo, ettei kukaan tee enää lapsia, kun lisiä leikataan, koska se ei ole kannattavaa.

– Sä meet itse henkilökohtaiseen konkurssiin, koska sulla ei ole varaa pitää lapsesta huolta, Joonas toteaa.

Jotkut mielenosoittajat syyttävät Suomen hallitusta korruptiosta. Erään mielestä valtamediassa taas ei tuoda esiin tärkeitä asioita, kuten ydinvoimaa.

– Luuletko sinä, että kahdenkymmenen vuoden päästä meidän maassa on kaikki hyvin, jos Tanskan kokoinen alue on jo varattu kaivosyhtiölle, eräs kasvonsa maskilla peittänyt mielenosoittaja kysyy puolestaan Hashilta.

Hashi sai myös vastauksen siihen, miksi mielenosoittajat rikkovat paikkoja.

– Porvarit ei suostu v***u maksamaan meille mitään niin jengi pistää paikat p****ksi, toinen naamariin pukeutunut mies sanoo.

20 vuotta Suomessa asunut Hashi kuvaa tilannetta kulttuurishokiksi.

– Ihmiset tulevat tänne vaan rikkomaan paikkoja. Käsittämätöntä. Ihmisillä on kaljat kädessä ja sitten he ihmettelevät, että täällä ei ole rahaa. Käy heitä kalja pois ja hae sämpylöitä, jos on nälkä, Hashi sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)