Verkkouutiset

IS: Suurmoskeijahankkeen kumppaniyhdistys soveltanut Suomessa islamin lakia

Muslimijärjestö kertoi vuosikertomuksissaan tehneensä Suomessa omia päätöksiä avioliitoista ja avioeroista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilta-Sanomat uutisoi Helsingin suurmoskeijahankkeen yhteistyökumppanin Suomen islamilainen neuvosto ry:n (SINE) saaneen opetusministeriöltä vuosina 2007-2014 yli 450 000 euron avustukset. IS on lukenut SINEn noiden vuosien vuosikertomukset.

Vuosien 2011 ja 2012 vuosikertomuksissaan SINE kertoo, että sillä on ollut lainopillinen lautakunta, jonka tehtävä on ollut valita tuomaristoelin avioliitto- ja avioeroasioihin ja ”muiden islamilaiseen lakiin liittyvien asioiden hoitamiseksi”.

Opetus- ja kulttuuriministeriön vanhempi hallitussihteeri Joni Hiitola sanoo tulkitsevansa, että kyseessä on ollut sovittelutoiminta. IS:n kysyessä rinnakkaisesta laista Hiitola vastaa, ”ettei tällaisen lautakunnan tulkinnoilla ole minkäänlaista oikeudellista sitovuutta Suomessa”.

Ministeriö lopetti SINEn tukemisen 2014 jälkeen talousepäselvyyksien vuoksi.

SINEn entisen puheenjohtajan Anas Hajjar kertoo Ilta-Sanomille lähettämässään viestissä, että ”lainopillisessa lautakunnassa käsiteltiin ongelmia, joita ei saatu ratkaistuksi yhdyskunnissa ja joissa on aiempi päätös käräjäoikeudesta” sekä tilanteita, joissa käräjäoikeudella ei ole toimivaltaa, koska liittoa ei ole alun perin rekisteröity tai hyväksytty Suomessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)