Verkkouutiset

IS: Turvapaikanhakijoiden protestin keskeisin syy onkin raha

Turvapaikanhakijat kokevat epäreiluksi sen, että vastaanottokeskuksissa saa enemmän rahaa kuin hätämajoituksessa, kertoo Ilta-Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Vastaanottokeskuksissa oleville rekisteröidyille turvapaikanhakijoille maksetaan maahantulorahana 316 euroa kuukaudessa. Hätämajoitusyksikössä olevat kokevat vääränä, että he saavat niin paljon vähemmän, apulaisjohtaja Janne Salmivaara SPR:n Hiukkavaaran hätämajoitusyksiköstä Oulusta sanoo Ilta-Sanomille.

Hätämajoitusyksikössä turvapaikanhakija ei voi saada vastaanottorahaa kuin 92,64 euroa kuukaudessa. Ruokapalvelusta kieltäytyminenkään ei auta hätämajoitusyksikössä. Raha on sama siitä huolimatta. Sen sijaan vastaanottokeskuksissa vastaanottorahan määrä kuukaudessa on yksin asuvalla ja yksinhuoltajalla 316,07 euroa, jos ei käytä ateriapalveluita.

Kaikki Hiukkasvaaran varuskunnan tiloissa olevista maahantulijoista eivät ole saaneet vielä lainkaan rahaa.

– Rekisteröintejä ei ole saatu tehtyä, joten vastaanottorahapäätöksiäkään ei ole tehty. Ennen päätöstä rahaa ei voida antaa, Salmivaara sanoo.

Osa turvapaikanhakijoista kokee tämän epäoikeudenmukaiseksi. Lisäksi turvapaikanhakijoita hiertävät myös erilainen ruoka, karut majoitusolot ja turvapaikkaprosessin hitaus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)