Sisäministeriö vakuuttaa: Suomi vaikuttaa aktiivisesti ampuma-asedirektiiviin

Suomi jatkaa aktiivista vaikuttamista EU:n ampuma-asedirektiivineuvotteluissa, sanoo sisäministeriö.

  • LKS 20150625 LKS 20150609 Jääkäriryhmä Wihuri 15 -sotaharjoituksessa Nurmeksessa 9. kesäkuuta 2015.
Harjoitukseen osallistui yli 10 000 henkilöä, joista noin 2000 oli reserviläisiä. LEHTIKUVA / KIMMO RAUATMAA

    Wihuri 15 -sotaharjoitus meneillään Nurmeksessa kesäkuussa 2015.

    ()

Huomenna torstaina EU-maiden sisäministerit käsittelevät muun muassa asedirektiiviä oikeus- ja sisäasioiden neuvostossa Brysselissä. Keskustelut liittyvät aseluvan ikärajaan, lääkärintarkastuksiin, aseiden luokitteluun, aseiden keräilyyn ja verkkokauppaan.

Helmikuun lopussa sisäministeri Petteri Orpo (kok.) ja puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) tapasivat Euroopan parlamentissa ampuma-asedirektiivin valmistelusta vastaavan europarlamentaarikko, brittikonservatiivi Vicky Fordin.

Suomen päätavoitteena neuvotteluissa on se, ettei direktiivin muutoksilla ole vaikutusta reserviläistoimintaan. Ministeriön mukaan tämä tavoite on saanut ymmärrystä neuvottelujen aikana.

Suomen mielestä on myös se tärkeää, että direktiivin muutoksilla ei olisi merkittäviä kielteisiä vaikutuksia metsästykseen tai urheiluammunnan ja asekeräilyyn Suomessa.

Aseiden verkkokaupassa Suomi tukee ratkaisua, joka mahdollistaisi turvallisen verkkokaupan välittäjien tai asekauppiaiden ja yksityishenkilöiden välillä.

Tällä hetkellä ampuma-asedirektiivi on sekä neuvoston että parlamentin käsiteltävänä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.