Verkkouutiset

Sisäministeriö vakuuttaa: Suomi vaikuttaa aktiivisesti ampuma-asedirektiiviin

Suomi jatkaa aktiivista vaikuttamista EU:n ampuma-asedirektiivineuvotteluissa, sanoo sisäministeriö.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Huomenna torstaina EU-maiden sisäministerit käsittelevät muun muassa asedirektiiviä oikeus- ja sisäasioiden neuvostossa Brysselissä. Keskustelut liittyvät aseluvan ikärajaan, lääkärintarkastuksiin, aseiden luokitteluun, aseiden keräilyyn ja verkkokauppaan.

Helmikuun lopussa sisäministeri Petteri Orpo (kok.) ja puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) tapasivat Euroopan parlamentissa ampuma-asedirektiivin valmistelusta vastaavan europarlamentaarikko, brittikonservatiivi Vicky Fordin.

Suomen päätavoitteena neuvotteluissa on se, ettei direktiivin muutoksilla ole vaikutusta reserviläistoimintaan. Ministeriön mukaan tämä tavoite on saanut ymmärrystä neuvottelujen aikana.

Suomen mielestä on myös se tärkeää, että direktiivin muutoksilla ei olisi merkittäviä kielteisiä vaikutuksia metsästykseen tai urheiluammunnan ja asekeräilyyn Suomessa.

Aseiden verkkokaupassa Suomi tukee ratkaisua, joka mahdollistaisi turvallisen verkkokaupan välittäjien tai asekauppiaiden ja yksityishenkilöiden välillä.

Tällä hetkellä ampuma-asedirektiivi on sekä neuvoston että parlamentin käsiteltävänä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)