Verkkouutiset

Poliisin mukaan Imatran kolmoissurmaan ei liittyne poliittisia motiiveja

Esitutkinnassa on kuultu jo yli kymmentä todistajaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaakkois-Suomen poliisilaitos antoi maanantaina puolenpäivän aikaan tiedotteen Imatran ampumavälikohtauksen tutkinnasta. Surmansa saivat Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilen-Jäppinen sekä toimittajat Katri Ikävalko ja Anne Vihavainen.

Poliisi on kuulustellut esitutkinnan aikana yli kymmentä todistajaa ja käynyt läpi valvontakameran tallenteita tapahtuma-alueelta. Poliisi kertoo myös kuulustelleensa epäiltyä, ”mutta hän ei ole halunnut kertoa tapahtumista eikä vastata hänelle esitettyihin kysymyksiin”.

– Vaikkei teon motiivia ole vielä epäillyltä itseltään saatu selville, esitutkinnassa on vahvistunut se käsitys, ettei tekoon liity poliittisia tai ideologisia motiiveja. Tämän hetkisten tietojen perusteella poliisi pitää todennäköisenä, että teon taustalla on lähinnä syrjäytymiseen ja mielenterveyteen liittyviä syitä, tiedotteessa todetaan.

– Esitutkinnassa on vahvistunut myös se käsitys, että epäilty toimi tilanteessa yksin ja valitsi uhrinsa sattumanvaraisesti.

Poliisi jätti maanantaiaamuna vangitsemisvaatimuksen Etelä-Karjalan käräjäoikeudelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)