Verkkouutiset

Asuinalueen maine on joukkoliikennettä tärkeämpää asuntoa valittaessa

Asuinalueen rauhallisuus ja hyvä maine ovat kyselyn mukaan monille joukkoliikennettä tärkeämpiä tekijöitä asuntoa valittaessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asumisympäristön rauhallisuuden tärkeys asuntoa valittaessa kasvaa Huoneistokeskuksen mukaan, kun vastaajan ikä tai talouden koko kasvavat.

Huoneistokeskuksen teettämässä kyselyssä asuinympäristön rauhallisuuden arvioi melko tai erittäin tärkeäksi 77 prosenttia vastaajista. Ympäristön hyvä maine puolestaan oli tärkeää 68 prosentille.

Palveluiden läheisyyttä kävelyetäisyydellä piti tärkeänä 62 prosenttia vastaajista. Naisista näin ajatteli 68 prosenttia, mutta miehistä vain 56 prosenttia.

Sen sijaan hyvät joukkoliikenneyhteydet arvioi erittäin tärkeiksi vain 27 prosenttia vastaajista. Uudellamaalla asuvista tosin joukkoliikenneyhteyksiä piti erittäin tärkeinä 41 prosenttia.

Vastaajista 54 prosenttia toivoi, että asunnon ympärillä olisi paljon luontoa.

Toiveasunnon koko sijoittui 68 prosentilla vastaajista 40 ja 100 neliömetrin väliin. Nuoret ja yksinasuvat toivoivat myös alle 40 neliön asuntoja. Yleisimmät syyt olivat halu parantaa asumisen tasoa ja perhetilanteen vuoksi muuttunut asuntotarve.

Tutkimuksen toteutti heinäkuussa Kantar TNS. Vastanneiden määrä oli 1 024 henkilöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)