Verkkouutiset

Yliopistot hakevat yhteistyötä – Helsinki ja Lappeenranta strategisiksi kumppaneiksi

Helsingin yliopisto ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto ovat solmineet strategisen kumppanuuden, jonka tavoitteena on pitkäjänteinen ja konkreettinen yhteistyö.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin yliopisto ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto ovat solmineet strategisen kumppanuuden, jonka tavoitteena on tiivis, pitkäjänteinen ja konkreettinen yhteistyö.

Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kolan mukaan strateginen kumppanuus tukee Helsingin yliopiston ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston halua kehittää profiileitaan.

– Kummankin yliopiston osaamisalueet ja vahvuudet täydentävät toisiaan. Tämä on tärkeää, jotta saamme Suomen tutkimus- ja innovaatiotoiminnan käännettyä uudelleen nousuun, Kola kertoo yliopistojen tiedotteessa.

Lappeenrannan teknillinen yliopiston rehtori Anneli Pauli uskoo ylipistojen saavuttavan yhdessä entistäkin parempia tuloksia tutkimuksessa.

– Myös opiskelijoille tämä avaa uusia mahdollisuuksia. Lisäksi meillä on jo aiempaa kokemusta hedelmällisestä ja hyvin toimivasta yhteistyöstä, Pauli kertoo.

Tavoitteena on luoda yhteisiä projekteja lukuisilla tutkimusaloilla. Yliopistot tekevät myös koulutuksellista yhteistyötä toisiaan täydentävien alojen ja aihepiirien osalta.

Yliopistojen mukaan strategisen kumppanuuden muodoista ja rahoituksesta sovitaan tarkemmin erillisillä sopimuksilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)