Verkkouutiset

Kansanedustajat öisessä kiistassa Ailuksen erosta – ”mantereen pienipalkkaisin eläkepomo sai lähteä”

SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Rannan mukaan "Isot Pojat jatkaa porskuttelua" Kevan Merja Ailuksen eron jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kommentoi myöhään perjantai-iltana Twitterissä Kuntien eläkevakuutuksen toimitusjohtaja Merja Ailuksen eroa ja yli 300 000 euron erorahaa.

”Jotenkin pienempi eroraha ei olisi sopinutkaan tähän tarinaan. #ahneus #keva”, Timo Heinonen totesi.

”Itse olisi voinut kohtuullistaa vaikkapa TP Niinistön esimerkkiä seuraten. Ei kaikkea tarvitse ottaa”, Heinonen kirjoitti.

SDP:n Maarit Feldt-Ranta kommentoi Heinoselle takaisin, että ”ja kaikki hallituksen ministerit alensivat palkkaansa heti kauden alkajaisiksi. Unohditko? #kohtuus”.

Timo Heinonen vastasi muistuttamalla, että puhemies Eero Heinäluoma (sd.) lupasi presidentin esimerkin myötä kansanedustajien palkka-alen. Kokoomusryhmä tuki sitä. Se ei toteutunut.

Heinosen mukaan ministereiden palkanalennuksesta huolimatta ”ex-presidentit eivät leikanneet palkkojaan kuten eivät puhemiehetkään. Jos muistan oikein.”

Feldt-Ranta vastasi Heinoselle syyttämällä häntä #populismista kahdesti. ”Älä viitsi Timo”, Feldt-Ranta totesi.

Maarit Feldt-Rannan mukaan ”Ailuksen aikana eläkeläisten sijoitusvarallisuus kasvoi. Mantereen pienipalkkaisin eläkepomo saa lähteä. IsotPojat? Anyone?”.

Feldt-Rannan muiden twiittien mukaan vastuun kohtuuttomuudesta kantaa kokoomuksen ”Sampsa Kataja. Ja muu Kevan hallitus?”.

”Ailus ei naiskortti. Katso palkkataso. Ja etutaso. Ja tulokset. Ja vedä objektiiviset johtopäätökset. Isot ahneet kalat uivat vaan”, Feldt-Ranta katsoi.

Maarit Feldt-Ranta kirjoitti vielä, että ”en puolustele Ailusta. Hänen ja Kevan moraalikäsityksessä varmaan korjattavaa. Mutta. Oikeesti Isot Pojat jatkaa porskuttelua. Ei oikein.”

Timo Heinonen totesi loppukaneettinaan, että ”nyt uusi alku Kevaan ja toimitusjohtajaksi pätevin. Tärkeä tehtävä ja toisten rahat hoidettavana. #keva #pistekohuille”.

Keskustan Antti Kaikkosella oli puolenyön alla rauhallisempi twiitti tapahtuneesta.

”Kevan päivän ilta. #yöpuu”, Kaikkonen kirjoitti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)