Verkkouutiset

”Minun piti olla kauppias, mutta olin narkomaanien myymäläetsivä”

Myymälävarasvideokohun kaupassa aikanaan yrittäjänä toimineen mukaan paikka on "aika järkyttävä".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Länsi-Pasilan K-Market Ratis tuli äsken kuuluksi someen laitetusta valvontakameravideosta, jolla kaupan työntekijä pysäytti ja veti kauppaan takaisin myymälävarkaan.

Uudessa Hymyssä paikan ex-kauppias Petri Hallikas kertoo, millaista kaupassa oli toimia. Videon kaltaiset tapahtumat olivat syy siihen, miksi hän lopetti.

Petri Hallikkaan mukaan hänestä tuntui, että ”porukka pääsi putkasta ja tuli suoraan varkaisiin läheiseen markettiin”. Länsi-Pasilassa lähellä on oikeustalo ja poliisiasema.

Hallikas luopui kaupasta vuonna 2007.

”Ei tullut mitään, se oli aika järkyttävää, sillä varkaat veivät joka vuosi jopa 40 000 eurolla tavaraa. Kyllä täytyy sanoa että nostan hattua nykyiselle kauppiaalle Saku Kytölälle, että hän jaksaa edelleen taistella”, Hallikas sanoo.

”Mun piti olla kauppias mutta olin myymäläetsivä. Narkomaaneja, maahanmuuttajia, jopa perheenäitejä jotka varastivat lihaa lastenvaunujen sisällä… kaikenlaista tuli nähtyä”.

Hän kertoo pistäneensä kerran myyntiin ison määrän lihaa ja huomanneensa pian, että hienoa, sehän oli myyty. Raporteista selvisi, ettei mitään oltu myyty, kaikki oli varastettu.

”Uskon että siinä oli kyse järjestäytyneestä ruokarikollisuudesta. Ne päätyivät jonnekin pitserioihin”.

Ex-kauppiaan mukaan on hienoa, että sakon muuntorangaistus on palaamassa. Hän toivoo kuitenkin, että maahanmuuttajataustainen ammattivaras voidaan karkottaa Suomesta ja kantaväestöön kuuluva passittaa linnaan.

”Kauppiaalta varastamista tässä mittakaavassa ei voi kestää mikään yhteiskuntarakenne”, Hallikas sanoo.

Valvontakameravideolla on nyt Liveleakissa yli 170 000 ja Youtuben yhdellä kopiolla yli 400 000 katsojaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)