Verkkouutiset

Keskon sensuroima rankka myymälävarasvideo leviää yhä myös alkuperäisenä

Ruokakeskon poistattaman kesän kohuvideon alkuperäisversiota on katsottu netissä satoja tuhansia kertoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsinkiläinen K-kauppias Saku Kytölä latasi maanantaina iltapäivällä Facebookiin turvakameravideon. Siinä naismyyjä käyttää oc-sumutetta ottaessaan kiinni ja vetäessään takaisin kauppaan miehen, jonka kerrottiin olleen varastamassa olutta.

Saatetekstissä Kytölä totesi, että ”tähän ollaan tultu, kun lainsäätäjät poisti sakon muuntorangaistuksen. Tavaraa yritetään hakea kaikilla keinoilla. Onneksi meidän myyjät osaa hoitaa tilanteen mallikkaasti!! Loistavaa duunia Annalta!!!”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Video herätti erittäin suurta huomiota. Maanantaina illalla Ruokakesko pyysi kauppiasta poistamaan videon Facebookista.

Ruokakeskon viestintäjohtaja Karoliina Partanen sanoo Ilta-Sanomissa, että ”meidän mielestämme Facebook ei ole oikea paikka käydä keskustelua. Ei ole Keskon linjan mukaista tuoda tätä julkisuuteen Facebookin kautta”.

Lännen Medialle Partanen sanoo, että ”tapahtuman käsittely julkisesti ei ole mielestämme asiallista”. Kauppias Kytölä kommentoi, että ”meillä on olemassa yleinen kiinniotto-oikeus. Ei tässä ole sen ihmeempää”.

Sosiaalisessa mediassa on sekä ymmärretty että hämmästelty Keskoa. ”Ei liene aivan oikein näyttää myymälävarkaiden kasvoja yleisesti jaetussa videossa. Toivottavasti lakia kunnioitetaan myös tässä asiassa, koska yksityisyyden loukkaus on vakavampi rikos kuin näpistys”, eräs keskustelija toteaa. ”Voipi olla juurikin näin mutta noin kriisiviestinnän ABC:nä niin et sä vedä töpseliä seinästä videolta mitä kaikki jakaa ilman yhtään asiallista selitystä. Nyt minäkin tietämättömänä menin jakamaan tämän linkin uudestaan”, toinen vastaa hänelle.

Muun muassa Ilta-Sanomat ja Iltalehti ovat julkaisseet videon niin, että siinä olevien ihmisten kasvot on peitetty tunnistamattomiksi.

Alkuperäiselläkään videolla ei kuitenkaan todellisuudessa näy väitetyn myymälävarkaan kasvoja niin, että voitaisiin sanoa, että hänet voi tunnistaa. Myyjän ja miehen mukana olleen vaaleatakkisen miehen kasvot sen sijaan näkyvät.

Alkuperäisen Facebook-postauksen videon näki yli 100 000 katsojaa. Liveleakissa oleva alkuperäinen video oli tiistaiaamuna saanut yli 60 000 katsojaa. Youtubessa jo yhdellä alkuperäisversion kopiolla oli tiistaiaamuna ollut 45 000 katsojaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)