Verkkouutiset

Teuvo Hakkarainen: Miten SPR voi ohittaa vaaleilla valitut kuntapäättäjät?

Perussuomalaisten kansanedustaja jätti kirjallisen kysymyksen Punaisen Ristin "toimintatavoista ja mandaatista maahanmuuttobisneksessä".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) kirjallisessa kysymyksessä todetaan, että Suomen Punainen Risti toimii monin paikoin ”kuin valtio valtiossa piittaamatta kuntapäättäjien tai asukkaitten näkemyksistä”.

Hän kertoo Viitasaaren päätöksestä, jonka mukaan kaupungilla ei ole tiloja suurempaan vastaanottokeskuskäyttöön. Nyt Viitasaarelle on kuitenkin tulossa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus.

”Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri oli neuvotellut paikallisten kartanomajoitusyrittäjien kanssa 100-120 -paikkaisen keskuksen perustamisesta pikaisella aikataululla. Lehtitietojen mukaan sopimuksen syntyminen ei vaadi kaupungin päätöksentekoelinten hyväksyntää, sillä tilojen vuokraaja on yksityinen taho. Jyvässeudun vastaanottokeskusten johtaja Janne Oksanen korosti medialle, ettei vastaanottokeskuksesta tule kuluja Viitasaaren kaupungille”, Hakkarainen toteaa.

Hänen mukaansa SPR:n tulisi yksityisestä tahosta huolimatta ottaa toiminnassaan huomioon kaupungin päätöksentekoelinten kanta.

”Kaupunkien ja kuntien päättäjät ovat vaaleilla valittuja henkilöitä. He toimivat siis kansan mandaatilla, päinvastoin kuin SPR. Merkillepantavaa on myös se, että kyse ei ole mistä tahansa vuokraustoiminnasta. Vastaanottokeskuksen perustaminen, tapahtuipa se missä päin Suomea tahansa, vaikuttaa merkittävästi kansalaisten elämään”.

”Vastaanottokeskuksen johtajan vakuuttelu siitä, ettei kaupungille tule turvapaikkaturismista kuluja, on vähintäänkin kyseenalaista. SPR:llä palkkaa nauttivalla johtotason henkilöllä tulisi olla tulosvastuu sanoistaan.

Teuvo Hakkaraisen esittämä varsinainen kysymys on ”miksi Suomen Punainen Risti voi perustaa vastaanottokeskuksia niihinkin kuntiin, joiden päättäjät ovat ilmaisseet kielteisen kantansa, kun kuntapäättäjillä on kuntalaisten mandaatti, SPR:llä ei, niin miten on mahdollista, että SPR voi ohittaa vaaleilla valitut kuntapäättäjät ja sitä kautta kuntalaisten kannan ja jos kuntien näkemyksillä ei ole painoarvoa näin tärkeässä asiassa, eikö tämä heikennä kunnallispolitiikan ja sitä myötä kansalaisdemokratian arvoa?”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)