Verkkouutiset

Teuvo Hakkarainen esitti kuolemantuomiota uusiorikollisille, muut kansanedustajat pöyristyivät

Täysistunnossa puhuneen kansanedustajan mukaan "lopetetaan" olisi monta murhaa tehneelle oikeus ja kohtuus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) puhui tiistai-iltana eduskunnassa budjettikäsittelyssä oikeusministeriön pääluokan kohdalla. Hänen mukaansa Suomeen tulee samaa tahtia turvapaikkaturismin lisääntymisen kanssa rikollisia.

– Esimerkiksi nämä ISIS-taistelijat, jotka olivat surmanneet todistettavasti 11 ihmistä Irakissa. Niitä ei voida palauttaa sinne, koska siellä on todennäköisesti kuolemantuomio, näin ainakin on kerrottu, Teuvo Hakkarainen sanoi.

Hakkarainen olisi kysynyt oikeusministeriltä ”voidaanko Suomeen palauttaa kuolemantuomio tällaisille uusiorikollisille”.

– Esimerkiksi jos kantasuomalainenkin on tehnyt monta murhaa ja uusii sen rikoksen, niin eikö ole oikeus ja kohtuus ettei elätetä tämmöistä ihmistä täällä vaan lopetetaan, hän totesi.

Keskustan Antti Kurvinen kommentoi pöyristyneensä ”aika lailla” puheenvuorosta.

– Varmasti jonkun mielestä nämä ovat heittoja joita voi heitellä, mutta otan aika vakavasti itse tällaiset asiat. Kyllähän kuolemanrangaistus meillä toteutettuna tai jossain muussa valtiossa toteutettuna on kaikilla tavoilla meidän perustuslain ja Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastainen, Antti Kurvinen sanoi.

– Että sellaisista asioista täällä Suomen arvokkaimmassa elimessä sitten puhutaan… Kamalia rikoksia tapahtuu, ja meillä on haasteena turvapaikkakriisi – kyllä meidän on pakko pitää kiinni sivistysvaltion, pohjoismaisen hyvinvointivaltion länsimaisesta periaatteesta. Pidän tällaisia kuolemantuomioheittoja myös ihan perinteisen kristillisen etiikan vastaisena.

Sdp:n Mika Kari totesi samaa ja irtisanoutui Teuvo Hakkaraisen puheesta.

– Tuntuu jotenkin suorastaan pöyristyttävältä, että tällaisena aikana tässä salissa puhutaan kuolemanrangaistuksen käyttöönotosta.

Mika Karin mukaan meillä on toimiva oikeusjärjestelmä ja toimiva lainsäädäntö erilaisten rikosten osalta.

– Edustaa varmaan enemmän edustajan omaa harkintakykyä tämä puhe.

Irtisanoutujaksi ilmoittautui myös kristillisdemokraattien Antero Laukkanen.

– En tiedä mistä aina välillä nouse tällaisia kommentteja, mutta ne ovat surullisia ja käsittämättömiä. En missään tapauksessa halua, että kansakuntamme kulkee tähän suuntaan, Laukkanen sanoi.

Minareettien möly

Toisessa puheenvuorossaan Teuvo Hakkarainen kertoi hölmöläistarinan. Siinä hölmöläiset rakensivat talon ilman ikkunoita, kantoivat valoa sisään, kunnes tekivät seinään aukon ja lopulta tekivät ikkunoista aina vain suurempia. Talo romahti.

Hakkaraisen mielestä Suomella on avoinna suuri aukko, josta ”maahantunkeutujia” tulee sisään. ”Punavihreät hölmöt” haluavat yhä avoimempia rajoja ja Suomi on sortumassa.

– Suomalaiset pelkäävät aivan aiheellisesti. Nyt alkaa riittämään raiskaukset ja ryöstöilyt, Teuvo Hakkarainen sanoi.

– Ensi keväänä on myöhäistä. Silloin tulijoiden vyöry on hallitsematon, jos ei nyt ryhdytä järeisiin toimiin. Pian meilläkin on slummeja, jossa väkivalta, huumeet ja terrori hallitsevat.

– Minareettien möly tulee Suomeenkin, jos emme nyt pane hanttiin.

Vihreiden Touko Aalto kysyi Hakkaraiselta, keitä ovat maahantunkeutujat.

– Ei ole olemassa laittomia turvapaikanhakijoita, Aalto totesi.

Hakkarainen totesi Suomen kotouttavan ISIS-taistelijoita vankiloihin.

– 79 000 euroa maksaa vankivuosi Suomessa. Kyllähän me saadaan niitä tällä tavalla kotoutettua. Minun aivokapasiteettiin tuo ei kyllä mene.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)